Sari la conținut

Bani europeni pentru prevenirea abandonului şcolar

bani-europeni-pentru-prevenirea-abandonului-scolar

Autorităţile locale din judeţul Braşov au, de acum, posbilitatea să acceseze fonduri europene pentru prevenirea abandonului şcolar timpuriu şi pentru promovarea accesului egal la învăţământul preşcolar.

Ministerul Fondurilor Europene a lansat un apel public destinat instituţiilor, ONG-urilor şi administraţiilor publice locale pentru depunerea de proiecte în programul POCU, Axa 6 „Educaţie şi competenţe”. Valoarea unui proiect poate fi între 340.000 şi peste două milioane de euro, pe o durată maximă de implementare de 3 ani.

Prin acest program pot fi finanţate dotarea şcolilor şi a grădiniţelor, mâncarea pentru elevi,  programele de burse pentru elevi, formarea cadrelor didactice, tabere şcolare, îmbrăcăminte pentru copii şi tineri şi multe altele în funcţie de nevoile locale. Proiectele se depun până în data de 12 noiembrie 2016 pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene.

În judeţul Braşov, cele mai defavorizate şcoli, care pot accesa astfel de fonduri, sunt în localităţile Crizbav, Săcele, Budila, Buneşti, Drăuşeni, Ungra, Făgăraş, Augustin, Ticuşul Vechi, Caţa, Comăna de Jos, Şoarş, Cincu, Şercaia, Apaţa, Zărneşti, Jibert, Şinca Veche, Părău, Recea, Teliu, Homorod, Ormeniş, Viştea, Beclean, Vulcan şi Sâmbăta de Sus.

„În aceste localităţi este nevoie de o intervenţie hotărâtă din partea autorităţilor publice locale. În conformitate cu Legea Administraţiei Publice Locale responsabilitatea pentru asigurarea condiţiilor materiale şi financiare necesare pentru buna funcţionare a instituţiilor şi serviciilor publice de educaţie aparţine Consiliului Local. Lipsa resurselor financiare nu mai este o scuză, atâta vreme cât există aceste fonduri. Sper ca fiecare dintre aceste unităţi administrativ-teritoriale să depună o cerere de finanţare şi să obţină finanţarea pentru îmbunătăţirea situaţiei”, a declarat prefectul Braşovului, Ciprian Băncilă.

Comentarii

Ultimă oră