Sari la conținut

Banii pentru compensate s-au terminat de o săptămână

Pe site-ul Casei de Asigurări de Sănătate al Judeţului (CASJ) Braşov, nu pe prima pagină, nici la secţiunea dedicată, ci undeva la forum, farmaciştii braşoveni au fost anunţaţi, în 29 martie, că fondurile pentru medicamentele compensate şi gratuite s-au terminat.
Numai că la data anunţului, fondul se terminase de cinci zile, adică de joi, 24 martie. „Vă facem cunoscut faptul că odată cu înregistrarea consumului zilnic din data de 24.03.2011 aferent medicamentelor cu şi fără contribuţie personală, s-a depăşit creditul de angajament, în sumă de 35.394,35 mii lei”, scrie pe site-ul CASJ Braşov.
Cu jumătate de gură. Reacţia farmaciştilor a fost, după primul moment de revoltă, de sistare a eliberării de reţete compensate. “Cum să ne spună în 29 că banii s-au terminat din 24? Noi am dat în această perioadă medicamente bolnavilor fără să ştim că nu există acoperire. Farmaciile, în majoritate, s-au oprit de marţi, nu mai dau compensate”, a declarat Maria Botezatu, preşedintele Colegiului Farmaciştilor. Botezatu spune că a încercat să obţină lămuriri  de la reprezentanţii CASJ Braşov şi în ceea ce priveşte fila de buget pentru  al doilea trimestru pentru farmacişti, „Până vineri, 1 aprilie, nu ar fi o tragedie, dar ni s-a spus cu jumătate de gură că ar fi filă de buget, după care au recunoscut că aşteaptă. În aceste condiţii, am făcut o adresă oficială, să ne spună cine se face vinovat că nu am fost înştiinţaţi şi solicitarea de a ne accepta reţetele eliberate până la data anunţului. De asemenea, am cerut să ni se spună ce filă de buget există pentru trimestrul viitor, altfel, nu onorăm reţete conpensate nici din 1 aprilie”, a avertizat Botezatu.
Restanţe de 12 luni. Ea a amintit şi de faptul că CASJ nici acum n-a făcut plăţile aferente lunii aprilie 2010. Asta cu toate că farmaciştii, prin contract, trebuie să-şi primească banii de la CASJ la şapte luni, maximum, de la onorarea reţetelor compensate şi în patru luni, la cele gratuite.

Comentarii

Ultimă oră