Sari la conținut

„Bărbierul din Sevilla” sâmbătă, la Opera Braşov

barbierul-din-sevilla-sambata-la-opera-brasov-(1)

Sâmbătă, 2 martie 2019, de la ora 18.30, în Sala Operei, braşovenii sunt aşteptaţi la spectacolul cu opera comică „Bărbierul din Sevilla” de Gioachino Rossini, pe un libret semnat de Cesare Sterbini.

Rossini a compus această lucrare în numai două săptămâni, pe când avea doar 26 de ani, inspirându-se din una dintre nuvelele lui Beaumarchais şi devenind, foarte rapid, un reper al bel canto-ului.

Premiera operei a avut loc pe 20 februarie 1816, la Teatro Argentina din Roma şi de-a lungul timpului, şi-a căpătat renumele de „opera buffă a tuturor operelor buffe”, devenind o capodoperă a genului şi o producţie foarte îndrăgită.

Acțiunea se petrece în Sevilla (Spania), la jumătatea secolului al XVIII-lea, personajele acesteia (Figaro, Rosina, Contele Almaviva) fiind foarte populare.

Iată-l pe Figaro, cel mai renumit frizer din Sevilla, un factotum și un bun susținător al Contelui Almaviva. Cu toate acestea, Contele nu este preocupat de înfățișarea lui: vrea ca Figaro să-l ajute să câștige inima Rosinei. Dacă nu ar fi fost dr. Bartolo, tutorele Rosinei, care a „îndrăgit” averea ei destul de mare... și o curtează asiduu. În acest scop, el l-a angajat complice pe Don Basilio, profesor de muzică, care nu face altceva decât să producă haos!

Spectacolul de sâmbătă seara va fi unul special pentru Lăcrămioara Schuller (ce o va interpreta pe Rosina), care va aniversa şi 25 de ani de la debutul pe scena Operei Braşov.

În distribuție se vor afla și alți soliști ai Operei Brașov, sau invitați speciali: Mihai Irimia – Contele Almaviva, Iordache Basalic (Opera Națională București) – Figaro, Ștefan Schuller –Bartolo, Dan Popescu – Basilio, Gabriela Hazarian – Berta, Nicolae Zaharia – Fiorello/Ofițerul, Aurel Aron – Notarul, Dorin Iuga – Ambrogio. Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Carmen Dobrescu.

Regia artistică a acestui spectacol este semnată de Carmen Dobrescu.

La pupitrul Orchestrei Operei Braşov se va afla dirijorul Mircea Holiartoc.

 Preț bilete: 35 lei – în sală; 25 lei – la balcon lateral.

În stagiunea 2018 – 2019, accesul copiilor la spectacolele de operă și operetă este permis începând cu vârsta de 7 ani!

Biletele se vând la sediul Operei, str. Bisericii Române nr. 51, tel. 0268/419380.

Comentarii

Ultimă oră