Sari la conținut

Senatorul PSD Lia Olguţa Vasilescu a sesizat Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării şi cere sancţionarea preşedintelui Traian Băsescu pentru afirmaţii discriminatorii la adresa persoanelor cu dizabilităţi, în contextul în care vorbea despre monarhie. În cadrul unei emisiuni televizate, la care a participat vineri seara, preşedintele s-a întrebat ce s-ar întâmpla dacă un urmaş al regelui s-ar naşte cu dizabilităţi.

Si Fundatia pentru Apararea Cetatenilor  Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anuntat ca a depus vineri o  plangere adresata CNCD, in care se sesizeaza "caracterul  discriminatoriu" al declaratiilor facute de presedintele Basescu intr-o  emisiune televizata.

"Invitat la emisiunea «Ultimul Cuvant» de la B1 TV, difuzata in  data de 22 septembrie 2011, presedintele Romaniei a facut urmatoarele  declaratii: «80% din romani sunt convins ca vor sa isi aleaga seful de  stat. Bun, rau, dar stiu ca il schimba. Ce te faci cu unul care e pe  viata si mai lasa si mostenitori? Daca iese vreunul cu dizabilitati, ce  te faci? Ramai cu el sef de stat?». (...)In  conditiile in care Constitutia Romaniei prevede in art. 16 (1) ca  «cetatenii sunt egali in fata legii si a autoritatilor publice, fara  privilegii si fara discriminari» consideram abuziva si flagrant  discriminatorie afirmatia presedintelui Romaniei care anuleaza astfel  principiile egalitatii de sanse si egalitatii in fata legii a tuturor  cetatenilor, indiferent de dizabilitatile acestora", se arata in  comunicatul FACIAS.

Comentarii

Ultimă oră