Sari la conținut

Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătuşu” - 50 de ani, în slujba patriei!

batalionul-206-artilerie-general-mihail-lacatusu-sarbatoreste-50-de-ani-in-slujba-patriei

Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătuşu” sărbătoreşte 50 de ani, în slujba patriei!

Data de 15 ianuarie 2019 este o zi cu semnificaţie deosebită pentru militarii Batalionului 206 Artilerie „General Mihail Lăcătuşu”, care sărbătoresc 50 de ani în slujba patriei.

Conform Ordinului Marelui Stat Major nr. C.L. 0054 din 13 ianuarie 1969, „Ministrul Forţelor Armate a ordonat înfiinţarea Divizionului 206 Obuziere, dislocat în garnizoana Hălchiu, subordonat Brigăzii 2 Vânători Munte din Braşov. Procesul de organizare structurală a divizionului s-a finalizat printr-o revistă de front, la data de 15 ianuarie 1969”.

Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătuşu”, unitate subordonată Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, este o unitate de sprijin de luptă, specializată în ducerea acţiunilor de luptă în teren muntos-împădurit, structură destinată NATO, în vederea sprijinirii acţiunilor militare în sistem integrat, pe teritoriul naţional şi a acţiunilor de menţinere şi impunere a păcii, în teatrele de operaţii externe.


    Începând cu anul 2006, de la procesul de afirmare internaţională (evaluarea operaţională) a batalionului, în structurile N.A.T.O, misiunile batalionului s-au diversificat, militarii din cadrul unităţii participând la exerciţii naţionale şi multinaţionale, la misiunile Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, din teatrele de operaţii din Kosovo, Irak şi Afganistan, precum şi la misiunea din cadrul Grupului de Luptă NATO, din Polonia.

Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătuşu” poartă mai departe flacăra nestinsă a autodepăşirii şi a nenumăratelor, dar frumoaselor, provocări ale artileriei de munte.

Marţi, 15 ianuarie 2019, cu ocazia aniversării a 50 de ani, Batalionul 206 Artilerie „General Mihail Lăcătuşu” va organiza o ceremonie militară şi religioasă, la sediul batalionului, în localitatea Ghimbav, începând cu ora 12.00.

Comentarii

Ultimă oră