Sari la conținut
bayern-a-castigat-liga-campionilor

Bayern Munchen şi Borussia Dortmund au oferit un spectacol de zile mari în finala Ligii Campionilor.

Formaţia Bayern Munchen a câştigat Liga Campionilor pentru a cincea oară în istorie, după ce a învins, sâmbătă, pe arena Wembley, cu scorul de 2-1 (0-0), echipa Borussia Dortmund, în finala competiţiei. Pentru Borussia a marcat Gundogan '68 (penalti), iar pentru Bayern Munchen au înscris Mandzukici '60 şi Robben '89. La partidă au asistat 86.278 de spectatori. Bayern Munchen s-a aflat în finală pentru a treia oară în ultimele patru sezoane.  Clubul bavarez, campion al Germaniei, poate realiza "tripla" dacă se impune în finala Cupei Germaniei la 1 iunie. Căpitanul echipei Bayern Munchen, Philipp Lahm, a primit trofeul Ligii Campionilor din partea preşedintelui UEFA, Michel Platini, în prezenţa cancelarului german, Angela Merkel. Lahm a ridicat penru prima oară trofeul câştigat de Bayern pentru a cincea oara în istorie, doar după ce toţi jucătorii şi staful tehnic al bavarezilor au fost premiaţi de Platini. Primul reprezentant al celor de la Bayern care a primit medalia de campion a fost antrenorul Jupp Heynckes, care va părăsi echipa la finalul acestui sezon. Heynckes este al 19-lea antrenor din istorie care câştigă Liga Campionilor de două ori şi al cincilea care reuşeşte performanţa cu două echipe diferite, după ce s-a impus şi cu Real Madrid, în 1998.

Lui Robben nu-i vine să creadă. Mijlocaşul echipei Bayern Munchen, Arjen Robben, a declarat că finala Ligii Campionilor cu Borussia Dortmund, scor 2-1, a fost extrem de echilibrată şi a subliniat că încă nu-i vine să creadă că a obţinut victoria. „A fost un meci echilibrat, noi am avut ocazii, ei au avut ocazii. A fost multă emoţie. Încă nu-mi vine să cred. Multă lume mi-a spus că voi da golul decisiv", a declarat Robben.

Nu a fost să fie. Portarul Borussiei Dortmund, Roman Weidenfeller, a declarat că echipa sa a jucat foarte bine în finala Ligii Campionilor, însă „nu a fost să fie" şi nu a obţinut victoria. „Ne bucurăm că am făcut un meci foarte bun. Am jucat bine, dar nu a fost să fie", a spus Weidenfeller. Tehnicianul Jurgen Klopp a declarat că le-a transmis jucătorilor săi, după finala pierdută de Borussia Dortmund, că sigur vor reveni într-un ultim act al Ligii Campionilor. „Felicitări Bayern, felicitări Jupp. Am fost în joc dar la final totul a ieşit perfect pentru Bayern şi ei au câştigat. Le-am spus jucătorilor mei că vor reveni într-o altă finală, poate nu pe Wembley dar într-o altă finală. Asta le-am spus", a declarat Klopp.

„CR7” golgheterul Ligii. Atacantul portughez Cristiano Ronaldo, eliminat în semifinale cu Real Madrid de către Borussia Dortmund, este golgheterul Ligii Campionilor. Cu 12 goluri, „CR7" i-a devanat pe Robert Lewandowski (Dortmund, 10 goluri), Lionel Messi (FC Barcelona), Thomas Muller (Bayern Munchen) şi Burak Yilmaz (Galatasaray) - toţi cu câte opt goluri. Cinci goluri au marcat Alan (Sporting Braga), Karim Benzema (Real Madrid), Oscar (Chelsea), Jonas (Valence) şi Ezequiel Lavezzi (Paris SG), iar cu patru goluri au încheiat Arjen Robben (Bayern Munchen), Willian (Şahtior Doneţk), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Roberto Soldado (Valencia), Kostas Mitroglou (Olympiakos) Lukas Podolski (Arsenal), Fabio Quagliarella (Juventus Torino), Eliseu (Malaga), Marco Reus (Dortmund) şi Claudio Pizarro (Bayern Munchen).

Duel Guardiola – Mourinho în supercupă. Bayern Munchen, câştigătoarea Ligii Campionilor, şi Chelsea Londra, câştigătoarea Ligii Europa, se vor întâlni, la 30 august, la Praga, în Supercupa Europei, ceea ce ar putea duce la un nou duel între Josep Guardiola şi Jose Mourinho. Echipa bavareză va fi condusă de la 1 iulie de Josep Guardiola, fostul tehnician al FC Barcelona. Chelsea a învins Benfica Lisabona, scor 2-1, în finala Ligii Europa de la Amsterdam, la 14 mai. Echipa londoneză ar putea fi preluată de Jose Mourinho, care va pleca de la Real Madrid la finalul acestui sezon.

Comentarii

Ultimă oră