Sari la conținut
bei-cafea-pe-stomacul-gol-nu-o-mai-face

Obişnuieşti să bei cafeaua dimineaţa, înainte de a mânca ceva? Acest obicei este cât se poate de NESĂNĂTOS, conform feminis.ro!

Cafeaua are o mulţime de beneficii pentru sănătatea noastră, fiind extrem de bogată în antioxidanţi. Ceea ce nu ştii, însă, este că aceasta se poate transforma într-un duşman periculos dacă este consumată pe stomacul gol.

Cafeaua neagră consumată pe stomacul gol este dăunătoare pentru că atacă acidul clorhidric din stomac, acid care activează enzimele proteolitice din compoziţia sucului gastric, al cărui rol este să pregătească mediul optim pentru efectuarea digestiei. Aşadar, dacă suferi deja de gastrită şi consumi cafea pe stomacul gol vei avea arsuri sau dureri de stomac. Un alt motiv pentru care nu e indicat să consumi cafeaua pe stomacul gol este că aceasta ridică brusc nivelul de cortizol din sânge, iar organismul va face eforturi pentru a-l aduce la un nivel normal. Cortizolul este cel care reglează ceasul biologic şi ne menţine în alertă, aşa că dacă bei cafeaua imediat ce te trezeşti, pe stomacul gol, e posibil ca aceasta să nu îşi facă efectul, ba chiar să înrăutăţească situaţia.

Comentarii

Ultimă oră