Sari la conținut

„Benzile libere” pentru autobuzele din Braşov, desenate în 32 de zile

benzile-libere-pentru-autobuzele-din-brasov-desenate-in-32-de-zile


         Pentru realizarea proiectului tehnic, o firmă din Bucureşti va încasa aproape 150.000 de lei

Primăria Braşov a semnat marţi contractul cu firma bucureşteană Hentza Business SRL pentru proiectarea şi acordarea asistenţei tehnice pentru amenajarea benzilor dedicate transportului în comun din municipiul Braşov. Pentru acest contract, firma din Capitală va încasa suma de 149.386 de lei cu TVA, iar reprezentanţii consultantului au anunţat că etapa de proiectare va fi gata în 32 de zile.


   Pentru amenajarea acestor benzi, municipalitatea braşoveană a obţinut o finanţare europeană, iar valoarea lucrărilor este estimată la 16.635.94 lei (inclusiv TVA).


    Proiectul îşi propune amenajarea, pe trei trasee, în lungime de 16,26 km, a unor benzi dedicate în exclusivitate transportului în comun. Scopul acestui proiect este de a creşte viteza medie de deplasare a vehiculelor de transport public de călători şi reducerea timpului petrecut de acestea în trafic pe străzile Calea Bucureşti, Toamnei, Iuliu Maniu, Iorga, Lungă, Calea Făgăraşului şi retur, precum şi pe Bulevardul Victoriei. „În acest fel sper să ajungem în situaţia în care cei care merg cu transportul în comun să ajungă la destinaţie cel puţin la fel de repede ca aceia care utilizează autoturismul propriu, dar cu costuri mult mai mici”, a declarat primarul George Scripcaru.

Cum vor arăta benzile „BUS ONLY”


    Amenajarea benzilor dedicate se va face trei magistrale, respectiv Poienelor - Calea Bucureşti - str. Toamnei - str. Hărmanului - B-dul Mihail Kogălniceanu - B-dul Iuliu Maniu - str. Nicolae Iorga - str. Lungă, Calea Făgăraşului - Şoseaua Cristianului, Şoseaua Cristianului - Calea Făgăraşului - str. Lungă - B-dul Eroilor - B-dul 15 Noiembrie - Calea Bucureşti şi B-dul Victoriei pe ambele sensuri.


   Amenajarea benzilor dedicate mijloacelor de transport în comun se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lăţime de 4 metri şi o adâncime de 6 cm a asfaltului existent şi aşternerea pe o suprafaţă de 23.400 metri pătraţi a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi uşor de identificat de participanţii la trafic.

De asemenea, marcajele rutiere se vor reface pe o lungime totală, cumulată, de 39 de km, cu vopsea reflectorizantă. Pe suprafaţa benzilor dedicate, la începutul fiecărui sector (în zona intersecţiilor), se va aplica un marcaj „BUS ONLY” care va informa participanţii la trafic despre existenţa benzii dedicate.


      Pentru amenajarea acestor benzi, reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că nu vor fi afectate spaţiile verzi.

Comentarii

Ultimă oră