Sari la conținut

Bessai Edward: un specialist la Primăria Tărlungeni cu un plan realist

Bessai Edward (foto), can­di­dat PNL la funcția de primar al comunei Tăr­lun­geni, are studii și specializări în domeniul agricol, deține o fermă prosperă de vaci în Cărpiniș pe care a în­fiin­țat-o accesând fonduri europene.

Prin educație, muncă și perseverență a demonstrat că există șansa unor proiecte agricole reale în comunitatea din Tărlungeni. A decis să candideze la funcția de primar pentru că  nu a mai rezistat să asiste la planurile nerealiste și dictatoriale cu care este amăgită co­mu­ni­tatea de aproape 10 ani:
„Este rușinos ca în secolul 21 oameni din  Tărlungeni să trăiască la fel ca în Evul Mediu fără acces la utilitățile de bază (canalizare, apă, gaz, curent electric). Sunt minimele condiții pentru un trai civilizat. Deși s-a promis rezolvarea acestei probleme, proiectele au fost făcute după ureche fără specialiști și fără legătură cu realitatea. Și e păcat. Dumnezeu ne-a dat să trăim într-un loc atât de frumos, pe care mulți orășeni îl invidiază, un loc plin de bogății ale naturii, într-o comunitate cu tradiții frumoase de la 3 etnii diferite – de care nu se mai preocupă serios nimeni.
E păcat că turismul balnear de la Zizin nu are infrastructură adecvată și nu mai interesează pe nimeni. E mare păcat. Cu toate acestea avem sprijin din partea noului guvern, pe al cărui program fi­gu­rea­ză Pro­gra­mul Na­țio­nal pentru Realizarea de Centre Bal­nea­re cu scopul de a susține turismul balnear, în lo­ca­li­tățile care dispun de resurse cu po­ten­țial terapeutic.
Comuna Tărlungeni are nevoie de o echipă care să fie aproape de oameni, să le înțeleagă problemele și să le rezolve pe cele prioritate. Are nevoie de prietenie, nu de sfidare.
Propunerea mea pentru Tărlungeni e simplă și clară:
1.    revitalizarea agriculturii
2.    dezvoltarea agroturismului
3.    modernizarea educației
4.    asigurarea infrastructurii pentru toate gospodăriile indiferent de etnie (canalizare, apă, gaz, curent electric, drumuri asfaltate)
5.    eficientizarea serviciilor de transport în comun și salubritate.    
6.    eliminarea evaziunii fiscale din parcul auto.”

Comentarii

Ultimă oră