Sari la conținut

Biblioteca Județeană Brașov ia parte la „Nocturna Bibliotecilor”

biblioteca-judeteana-brasov-ia-parte-la-nocturna-bibliotecilor

Din acest motiv, instituția brașoveană va fi deschisă în această sâmbătă până la ora 23.00.

Sâmbătă, 29 septembrie 2018,  la biblioteca din Brașov va fi deschis de după-masa până seara târziu. Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” îi invită pe brașoveni la Nocturna bibliotecilor.

Instituţia brașoveană va marca Nocturna bibliotecilor prin diverse evenimente, atât în sediul central, cât şi în alte filiale ale sale. Manifestările vor avea loc sâmbătă, în 29 septembrie 2018, între orele 16:00 - 23:00.

Nocturna bibliotecilor este un eveniment naţional, desfăşurat în întreaga ţară, sub egida Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor din Publice din România (ANBPR).

„Nocturna bibliotecilor este mai mult decât o simplă sărbătoare a cărţii, cititului, bibliotecilor, deoarece celebrăm de fapt comunităţile noastre şi îi invităm pe toţi, utilizatori şi nonutilizatori, să treacă pragul nostru, al bibliotecilor publice. Cu acest prilej se lansează o campanie despre rolul şi importanţa bibliotecilor publice, numită «Bibliotecile unesc». Trăim 100 de ani de la Unirea din 1918 şi cu acest prilej îi invităm pe concetăţenii noştri să răspundă prin ce anume noi bibliotecarii unim comunitatea”, au precizat reprezentanţii Bibliotecii Judeţene.

La Braşov, ediţia din acest an al Nocturnei încearcă să ofere fiecărui potenţial participant o activitate pe placul său, evenimentele fiind pentru toate vârstele, pentru copii şi bunici, adulţi şi adolescenţi. Astfel, la Filiala 5 va fi Teatrul de la ora 5, pentru prichindei. Actorii de la Teatrul Strada Braşov vor pune în scenă piesa „Trei iezi cucuieţi”.

La sediul central, de la 16.30, seniorii vor putea afla sfaturile medicului pentru o alimentaţie sănătoasă, vor putea vedea o expoziţie de grafică cu monumentele Săcelelor, aparţinând asociaţiei Portavicum şi vor putea asista la recitalul asociaţiei Zestrea săceleeană.

Adolescenţii şi nu numai vor putea testa jocurile de realitate virtuală, să exploreze oceanul, să trăiască senzaţia apropierii unei balene, să se cufunde pe fundul oceanului, alături de miriade de peşti fosforescenţi sau să zboare precum vulturul deasupra unui oraş.


  Va mai fi un moment artistic de cântec şi poezie, Povestea flaşnetarului, oferit de Andreea Gurguiatu (artist liric la Opera Braşov), acompaniată de pianistă Sena Ducariu şi un grup de copii. Proiecţia filmului „Touching the void”, ecranizat pe baza cărţii „Căzând în gol”, de Joe Simpson, combină interviurile şi reportajele din filmul documentar cu scene de film artistic, fiind una dintre cele mai convingătoare pelicule despre munţi.


  Evenimente au pregătit şi secţiile de limbi străine ale bibliotecii: o introducere în cultura Angliei prin intermediul marionetelor, o dezbatere despre motivele de a citi, precum şi o expoziţie de fotografie din Munţii Măcinului şi Dobrogeaic.

Seminarul „Savoir vivre” dezvăluie modul în care privesc şi înţeleg să trăiască viaţa francezii, poporul care a inventat expresiile „La vie en rose” şi „C'est la vie!”.

Vor mai fi prezentate proiectele cele mai noi ale bibliotecii, bazate pe noile tehnologii ale informaţiei şi comunicării, pe aplicaţii inovatoare de realitate augmentată, pe tehnica booktrailerelor.

De asemenea, vor mai fi organizate expoziţii de desene şi fotografii realizate de bibliotecile publice din România, precum expoziţia Prietenie pe o sfoară care a antrenat 100 de biblioteci publice. Concertul de folk al trupei Om bun şi Iulia Caraiman încheie programul. Activităţile propuse şi orele le puteţi vizualiza pe blogul Bibliotecii Judeţene „George Bariţiu”.

Iar concertul de folk al trupei Om bun şi Iulia Caraiman (programat în Curtea Casei Baiulescu, de la ora 21:00) încununează un program mai mult decât ambiţios.

Program detaliat se află pe blogul Bibliotecii Județene Brașov („Blogul bibliotecii din Brașov - Nocturna bibliotecilor 2018 la Braşov - program preliminar”) http://blog.bjbv.ro/?p=4689 .

Comentarii

Ultimă oră