Sari la conținut

Bilanţul activităţii Poliţiei Locale Braşov în 2016

bilantul-activitatii-politiei-locale-brasov-in-2016

Poliţia Locală Braşov a primit 7.300 de reclamaţii anul trecut.

Poliţiştii locali din Braşov au avut de muncit dublu în cursul anului trecut faţă de 2015, ei primind aproape 7.300 de reclamaţii în 2016. Astfel, conform datelor activităţii instituţiei pe anul trecut, braşovenii au sesizat Poliţia Locală prin dispecerate de 7.300 de ori.

   De remarcat este faptul că, din cele aproape 7.300 de sesizări primite de agenţii locali, 75% au venit pe numărul scurt 0268.954. Braşovenii au învăţat repede „112-ul” Poliţiei Locale şi au folosit numărul de telefon direct pentru Braşov, apelând 0268.954.

Intervenţiilor de răspuns la apelurile de urgenţă li s-au adaugat activităţile de zi cu zi ale poliţiştilor locali, cum ar fi supravegherea circulaţiei pe drumurile publice, activitatea de menţinere a ordinii şi liniştii publice, verificările pe ceea ce înseamnă protecţia mediului, afişajul stradal, disciplina în construcţii ori pe linie de controale comerciale.

Ce-au reclamat braşovenii:

Cele mai abordate probleme de către braşoveni în raport cu atribuţiile Poliţiei Locale au fost legate de tulburarea liniştii şi ordinii publice, ocuparea parcărilor de reşedinţă de către alţi şoferi decît cei care plătesc abonament, blocarea cu autovehicule a accesului în diferite imobile, nerespectarea programului de funcţionare a societăţilor comerciale (baruri, localuri, restaurante, cluburi), depozitarea necorespunzătoare a reziduurilor provenite de pe şantiere ori, ca activitate de sezon, prezenţa ţurţurilor pe streşinile clădirilor.

În afară de înregistrarea acestor solicitări venite pe linia telefonică, serviciul dispecerat a realizat şi o serie de verificări de persoane ori numere de înmatriculare auto, date necesare agenţilor din teren. Astfel, pe întreg anul 2016, prin acest serviciu au fost efectuate aproape 9.500 de verificări de persoane şi auto, reprezentînd, în medie, cam 25 de cazuri la fiecare 24 de ore. Situaţie care s-a reflectat inclusiv în creşterea substanţială a sancţiunilor aplicate comparativ cu anul anterior.

12.000 de sancţiuni contravenţionale:

Potrivit datelor reieşite din estimarea activităţii, anul trecut, poliţiştii locali au aplicat aproape 12.000 de sancţiuni contravenţionale, în timp ce în 2015 s-au înregistrat peste 8.500 de sancţiuni, de unde se poate observa o creştere de 3.500 de procese verbale încheiate de agenţi în 2016 faţă de 2015.

În 2016, Poliţia Locală Braşov a derulat o serie de campanii şi proiecte de prevenţie pentru comunitate, printre care cele legate de interzicerea fumatului în locurile publice şi cele ce au vizat circulaţia rutieră. „Cea din urmă campanie s-a adresat cu precădere şcolarilor (ore de educaţie rutieră la clase şi materiale de promovare a utilizării exclusiv a zebrei la trecerea străzii), dar şi adulţilor“, a spus directorul executiv al Poliţiei Locale Braşov, Nicolae Aldea.

Comentarii

Ultimă oră