Sari la conținut
bilantul-provizoriu-al-inundatiilor-din-weekend

Bilanţul provizoriu după inundaţiile din weekend scoate în evidenţă o statistică sumbră nu doar din punct de vedere al dezastrului rămas după natura dezlanţuită ci şi din punct de vedere al cantităţilor de precipitaţii înregistrate în câteva zile.

Potrivit ISU şi SEGA Braşov în zona Babarunca din 29 iunie până în 1 iulie au cazut precipitaţii de peste 200 litri pe metru pătrat.

Patru case măturate de ape, 163 de gospodării afectate, 141 de beciuri inundate, 104 case afectate, 12 poduri şi podeţe rupte şi 25 de animale ucise, este bilanţul provizoriu al inundaţiilor din judeţul Braşov.

Autorităţile aşteaptă rapoarte şi din localităţile în care au intervenit localnicii, alături de Serviciile Voluntare pentru Situaţii de Urgenţă pentru a face o evaluare a pagubelor.

Apele au afectat şi aproape 1.600 de hectare de teren arabil în diverse localităţi, dar nici aici situaţia nu este definitivată.

Cele mai multe probleme au fost în zona Tărlungeni, dar intervenţii au fost în tot judeţul. Cot la cot cu pompierii, jandarmii şi poliţiştii au intervenit Regionala de Drumuri şi SEGA.

Angajaţii Serviciului de Gospodărire a Apelor au supraînălţat diguri, au îndiguit cursurile de apă mult prea umflate şi au încercat să ţină sub control situaţiile de urgenţă.

Una din soluţiile pentru a împiedica astfel de situaţii în zona barajului Tărlung ar fi supraînalţarea drumului naţional care trece în apropiere.

În prezent, pompierii monitorizează zona Făgăraşului, pentru că se aşteaptă ca vârful de viitură să ajungă şi aici.

Comentarii

Ultimă oră