Sari la conținut

Biletele gratuite pentru persoanele cu handicap, eliberate din 5 februarie

biletele-gratuite-de-calatorie-pentru-persoanele-cu-handicap-eliberate-din-4-februarie

Eliberarea biletelor gratuite de călătorie pentru persoanele încadrate în grad de handicap conform prevederilor Legii 448/2006 pentru anul în curs se va face la ghișeele Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Brașov din str. Apullum nr. 3 începând cu data de 5 februarie 2019.

Întârzierea eliberării acestor documente a fost anul acesta cauzată de faptul că, în conformitate cu prevederile HG 1017/20.12.2018, au fost modificate Normele metodologice privind modalitatea de acordare a drepturilor la transport interurban gratuit persoanelor cu handicap, de la începutul acestui an fiind introdus biletul unic de călătorie gratuită pentru transportul public interurban feroviar, rutier sau naval.

Noile Norme instituie un format standard și niște măsuri de siguranță anti-falsificare.

Eliberarea biletului de călătorie gratuită se va face, conform prevederilor art. 11 din HG 1017/2018, numai în baza cererii persoanei cu handicap, reprezentantului legal sau altei persoane cu împuternicire notarială în acest sens dată de către persoana cu handicap/reprezentantul legal, respectiv în baza cererii asistentului personal.

Cererea se depune la DGASPC și va cuprinde numărul, data documentului de încadrare pe baza căruia se solicită biletele de călătorie gratuită și acordul privind prelucrarea datelor cu caracter personal.

   Așadar biletele gratuite de călătorie pentru persoanele încadrate în grad de handicap, pentru anul în curs, vor putea fi ridicate din 4 februarie 2019, de la ghişeele DGASPC Braşov, din str. Apullum nr. 3. Programul este, de luni până vineri, între orele 8.30 – 12.30 şi 14.30 – 16.00.

Comentarii

Ultimă oră