Sari la conținut
biserica-de-la-prejmer-a-fost-sfintita

Credincioşii din Prejmer au participat duminică la sfinţirea noii biserici din localitate.

Sfinţirea a fost săvârşită de un sobor de preoţi condus de ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului şi din care au mai făcut parte, între alţii, Preasfinţitul Andrei - Episcopul Covasnei şi Harghitei şi Preasfinţitul Visarion - Episcopul Tulcii. În soborul de preoți s-a aflat aflat și decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr.


   Locaşul de cult i-a primit ca ocrotitori pe Sfinţii Trei Ierarhi, pe Sfântul Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei şi pe Sfântul Efrem cel Nou, iar după slujba de sfinţire diaconul Flaviu Mihai Foica a fost hirotonit preot pentru Parohia Buzăiel, judeţul Braşov.


   ÎPS Laurenţiu i-a oferit părintelui paroh, protopopul Sorin Şerban, distincţia „Crucea şaguniană pentru clerici”, iar în cadrul evenimentului Adunarea şi Consiliul parohiale au primit acte de cinstire, alături de primarul Todorică-Constantin Şerban şi alţi binefăcători.


   Lăcaşul de cult a fost dorit de localnicii din Prejmer încă din perioada interbelică, însă Al Doilea Război mondial şi deceniile comunismului au făcut ca el să fie finalizat abia în zilele noastre.

Locuitorii Prejmerului perioadei interbelice au avut iniţiativa de a începe lucrările la o biserică în vatra satului în anul 1939, însă cel de-al doilea război mondial şi regimul communist nu au permis ridicarea locaşului de cult. Abia în anul 1991 lucrările au fost reluate, prin eforturile preotului Ioan Popescu, iar acum biserica este în stadiul de finalizare a picturii şi a lucrărilor de înfrumuseţare.

„Dacă acum aveţi locaş de cult sfinţit, dumneavoastră trebuie să fiţi o biserică vie şi trebuie să veniţi aici ca la un izvor dătător de viaţă. Să mergem la casele noastre plini de bucurie, o bucurie care să nu piară niciodată şi pe care să o dăm şi altora pentru ca ea să se înmulţească”, a spus Părintele Mitropolit.

Cu ocazia sfințirii locașului de cult, comunitatea a primit de la centrul eparhial și un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, iar sărbătoarea s-a încheiat cu momentul de închinare a credincioșilor în Sfântul Altar.

Comentarii

Ultimă oră