Sari la conținut

Biserica Neagră, al doilea cel mai fotografiat obiectiv turistic din România

biserica-neagra-al-doilea-cel-mai-fotografiat-obiectiv-turistic-din-romania

Biserica Neagră este cea mai vizitată clădire de cult din România şi se clasează pe locul doi în „Topul celor mai fotografiate locuri din România”, după Casa Poporului, potrivit unui top realizat de un site de rezervări on-line (hotelguru.ro).

Biserica Neagră, cel mai vizitat obiectiv turistic din municipiu, a fost căutată anul trecut de 300.000 de turişti (plătitori de bilet de intrare).

Biserica Neagră, un simbol al Braşovului, este unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din România şi are câteva recorduri greu de egalat: este cel mai vizitat obiectiv turistic religios din România, are o orgă unică în Europa de sud-est, un clopot de peste şase tone şi este cel mai înalt edificiu construit în stil gotic din sud-estul Europei.

Clădirea este una dintre cele mai reprezentative construcții ale stilului gotic de la noi din țară și reprezintă un important monument din județul Brașov.

Biserica Neagră de astăzi se înalţă pe locul unei biserici romanice mai vechi din secolul al XIII-lea.

Se numește „Biserica Neagră” pentru că a ars la marele incendiu al orașului din anul 1689 și după aceea a rămas un timp o ruină înnegrită de fum. Acest nume, inițial numai popular, s-a impus în secolul al XX-lea ca denumire oficială a monumentului, edificiul devenind Catedrala comunității parohiale „Honterus” din cadrul Bisericii Evanghelice din România.

Pe locul trei în acest top se clasează Transfăgărășanul, urmat de orașele Sibiu și Sighișoara.


   Topul a fost întocmit ţinând cont de postările românilor, dar şi străinilor pe reţelele de socializare.

Sursa: newsbv.ro

Comentarii

Ultimă oră