Sari la conținut

Slujbă de sfinţire la Biserica veche de 226 de ani de la Rupea

biserica-veche-de-la-rupea-sfintita-la-226-de-ani-de-la-ctitorire

Comunitatea din oraşul Rupea a avut parte de o adevărată sărbătoare în duminica ce a trecut, odată cu sfinţirea vechii biserici din localitate de către Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului.

Locaşul de cult închinat Sfântului Ierarh Nicolae a fost zidit la 1791, însă vitregiile vremurilor au făcut ca biserica să nu primească până acum sfinţirea de la un arhiereu.

După mai mulţi ani în care locaşul de cult a fost renovat complet, restaurat şi înfrumuseţat, comunitatea de credincioşi a primit binecuvântarea arhierească prin vizita Mitropolitului. Localnicii au participat în număr mare la această sărbătoare, îmbrăcaţi cu veşmintele populare specifice zonei, iar Mitropolitul Ardealului a fost întâmpinat de o fanfară a comunităţii.


  În soborul de preoţi s-au aflat şi arhimandritul Visarion Joantă, protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, parohul Nicolae Moga precum şi numeroşi alţi slujitori ai sfintelor altare din Protopopiatul Rupea.


  La final, părintele paroh Nicolae Moga a fost hirotesit iconom stavrofor, prin aceasta încununându-se întreaga activitate de 18 ani ca paroh la Rupea. Cu acest prilej, credincioşii au avut posibilitatea să se închine la Sfântul Altar şi să cinstească moaştele Sfântului Ierarh Andrei Şaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.

Sursa: mitropolia-ardealului.ro

Comentarii

Ultimă oră