Sari la conținut

După ce, în urmă cu trei luni, tensiunile interetnice din Racoş au scăpat de sub control, autorităţile locale au angajat o firmă de pază şi securitate formată din foşti membri ai trupelor speciale, scrie www.bzb.ro.


Militari de elită, specializaţi în Irak. 30 de foşti militari de elită, unii specializaţi în teatrele de operaţiuni din Irak, au preluat controlul ordinii din comună. Foştii vânători de munte au folosit tactici NATO învăţate în teatrele de operaţiuni internaţionale: monitorizarea punctelor fierbinţi, patrularea pe străzi, infiltrarea în grupurile rău famate ale rromilor, filaj sub acoperire, protecţia copiilor care învaţă la şcoala din localitate după ore. Firma de protecţie a intervenit şi a oprit două furturi şi un jaf. Bodyguarzii au reuşit să-i izoleze pe instigatori faptelor violente, unii dintre ei puşcăriaşi recidivişti şi au apărat un om de afaceri căruia i se cerea taxă de protecţie. După trei luni, concluzia militarilor este că nu numai rromii sunt de vină, ci şi ungurii care instigă la violenţă.


Fonduri insuficiente. Primarul din localitate, Gáspár Tamás, spune că a ales firma de pază, după o întâlnire cu şeful poliţiei şi şeful jandarmeriei la Prefectură, unde i s-au prezentat mai multe variante. Radu Predescu, patronul firmei de pază, este un militar de elită. A fost vânător de munte şi a lucrat şase ani în Irak. A fost decorat chiar şi de secretarul Apărării al Statelor Unite. După ce s-a retras din elita armatei şi-a deschis propria firmă de pază şi securitate, din care fac parte oameni pregătiţi de armată. Din păcate, autorităţile locale se plâng că trebuie să se despartă de firma care a adus liniştea în comună, din cauza fondurilor insuficiente. De altfel, suma cu care au fost plătiţi bodyguarzii comunali a stârnit mai multe zvonuri printe localnici.

Comentarii

Ultimă oră