Sari la conținut

Bolt, Eaton sau Taylor. Cine este cel mai bun atlet al anului?

bolt-eaton-sau-taylor-cine-este-cel-mai-bun-atlet-al-anului

Jamaicanul Usain Bolt și americanii Ashton Eaton și Christian Taylor sunt cei trei aspiranți la titlul de cel mai bun atlet al anului 2015, a anunțat Federația internațională de atletism (IAAF), care a dat publicității miercuri lista cu cei trei finaliști.

Bolt a reușit anul acesta, la Beijing, să-și apere cu succes titlurile mondiale la 100 m, 200 m și 4x100 m. El a stabilit totodată cea mai bună performanță mondială a anului la 200 m, cu timpul de 19sec.55/100.

Eaton a câștigat, la rândul său, a doua sa medalie de aur la Campionatele Mondiale, în proba de decatlon, cu un nou record al lumii: 9.045 puncte.

Taylor a urcat pe cea mai înaltă treaptă a podiumului de premiere la Beijing, în concursul de triplusalt, stabilind și un nou record al Statelor Unite, cu 18,21 m, a doua performanță din istorie. Americanul a câștigat în 2015 și Liga de Diamant în această probă.

IAAF a anunțat, în cursul zilei de marți, și cele trei finaliste la titlul de cea mai bună atletă a anului. Acestea sunt etiopianca Genzebe Dibaba (1.500 m), olandeza Dafne Schippers (200 m) și poloneza Anita Wlodarczyk (ciocan).

Gala de premiere ar fi trebuit să se desfășoare pe 28 noiembrie, la Monte Carlo, însă noul președinte al IAAF, Sebastian Coe, a decis să o anuleze după arestarea predecesorului său, Lamine Diack, acuzat de corupție.

Comentarii

Ultimă oră