Sari la conținut

Bradul de Crăciun va mai fi în Centrul Braşovului doar până duminică

bradul-de-craciun-va-mai-fi-in-centrul-brasovului-doar-pana-duminica

Nu mai e foarte mult timp ca să vă bucuraţi de atmosfera „de poveste ”, din Centrul Braşovului. Mai sunt doar câteva zile în care vă mai puteţi fotografia cu bradul frumos împodobit din Piaţa Sfatului, ca să păstraţi apoi pozele la colecţie. Luni se sting luminile Crăciunului.

Aprinse în 6 decembrie 2016, luminiţele pomului din Centrul Braşvului ne vor mai bucura doar până duminică seara, urmând ca de luni 16 ianuarie 2017 să înceapă demontarea bradului şi a instalaţiilor ornamentale din oraş.

Dacă în anii precedenţi, după „porţionare”, bradul devenea lemne de foc destinate încălzirii persoanele nevoiaşe, anul acesta, „Simbolul Crăciunului” va fi transformat în scândură.

„Lemnul este de foarte bună calitate, astfel că va fi prelucrat. Scândura rezultată o vom folosi pentru repararea mobilierului din zonele de picnic”, a explicat Dan Olteanu, directorul Regiei Locale a Pădurior Kronstadt Braşov.

Acesta a precizat că imediat ce se va încălzi vremea, vor fi demontate şi căsuţele din Piaţa Sfatului închiriate comercianţilor care şi-au vândut produsele la Târgul de Crăciun.

Bradul de Crăciun adus în Piața Sfatului pentru Sărbătorile de Iarnă 2016- 2017  măsoară 28 de metri înălţime, are în jur de 70 de ani, cântăreşte aproape 10 tone şi a fost adus de la Vama Buzăului.


    Braşovul va redeveni „ Oraş de Poveste ” abia iarna următoare. Aşa că nu ezitaţi să mai admiraţi centrul oraşului, împodobit de iarnă, săptămâna aceasta.

Comentarii

Ultimă oră