Sari la conținut

Brânza de burduf a fraților Cățean din Rotbav a primit o stea de aur la Bruxelles

branza-de-burduf-a-fratilor-catean-din-rotbav-a-primit-o-stea-de-aur-la-bruxelles

Brânza de burduf produsă de Ferma Cățean din Rotbav a primit calificativul de „o stea de aur” din partea International Taste &Quality Institute din Bruxelles. Evenimentul se poate compara cu celebrul ghid Michelin, International Taste & Quality Institute premiind produsele pe baza meritelor acestora din punct de vedere gustativ, dar și al securitatii alimentare pentru consumator.

Produsele fermei au participat anul acesta la „International Taste & Quality Institute Superior Taste Award”, o competiție în care produsele culinare sunt premiate pentru calitatea și gustul lor deosebit. „În urma unei testări «în orb» realizată în luna aprilie de aproximativ 100 de bucătari și somelieri din întreaga lume, am obținut o stea de aur. S-au analizat mai multe aspecte ale produsului precum gust, miros, textură și aspect. Fiind un produs atestat tradițional, rezultatele testării au fost foarte bune. Certificatul este recunoscut la nivel mondial”. La ferma celor trei frați Cățean – Silviu (medic veterinar), George (economist) și Ionuț (cascador) – se produc brânzeturi după aceeași rețetă pe care au folosit-o și strămoșii lor. Brânza de burduf din țara Bârsei – Brașov este atestată documentar încă din 1412, scrie bizbrasov.ro.

Toate brânzeturile pe care Ferma Cățean le produce sunt atestate de Ministerul Agriculturii ca „Produs atestat tradițional”, utilizând logo-ul specific de marcare. Alaturi de acesta, brânza de burduf va avea șI logo-ul „Taste Award 2015” pentru calitate.

Comentarii

Ultimă oră