Sari la conținut

BRAȘOV: 13,5 milioane de lei pentru reabilitarea termică a școlilor (VIDEO)

brasov-135-milioane-de-lei-pentru-reabilitarea-termica-a-scolilor

13,5 milioane de lei! Este suma alocată de la bugetul local pentru reabilitarea termică a şcolilor, dar şi pentru reparaţii capitale la unele clădiri ale unităţilor de învăţământ din Braşov. În paralel cu aceste lucrări, primăria finalizează sistemul de supraveghere video pentru 9 şcoli, investiţie realizată printr-un program finanţat de Uniunea Europeană.


Bani atât printr-un program european, cât și de la bugetul local pentru rețeaua de supraveghere a incintelor școlare. Până la jumătatea lunii aprilie, sistemele video vor fi funcționale în cele nouă școli care au fost alese pentru implementarea proiectului. În acest an vor mai fi incluse în program alte șase unități de învățământ, însă banii, 300 de mii de lei, sunt alocați de la bugetul municipiului. În trimestrul al doilea, vor fi introduse sisteme de supra­veghere și în cele opt creșe, investiție ce va costa în jur de 120 de mii de  lei.
„Facem eforturi să dotăm toate şcolile şi grădiniţele din Braşov cu sisteme de supraveghere video care să fie integrate într-un dispecerat municipal, care să fie şi la Primăria Braşov şi la Poliţia Locală” a declarat viceprimarul Răzvan Popa.
În ceea ce privește pro­gramul de reabilitări termice și energetice, acestea vor fi făcute la  Şcoala generală nr. 9, unde va fi construită și o sală de sport, la trei clădiri în care învață liceeni, dar și la două corpuri de grădiniță.  

VIDEO: Stirile MIX TV

Comentarii

Ultimă oră