Sari la conținut

BRAȘOV: Foste directoare de la CEC Bank şi o angajată, trimise în judecată pentru un credit ilegal

brasov-foste-directoare-de-la-cec-bank-si-o-angajata-trimise-in-judecata-pentru-un-credit-ilegal

Două foste directoare de la CEC Bank sucursala Braşov şi o funcţionară bancară au fost trimise în judecată de DNA, fiind acuzate că au acordat ilegal un credit în valoare de peste 800.000 de lei unei societăţi din Braşov, scrie mediafax.ro.

Procurorii DNA Braşov au dispus trimiterea în judecată a Florentinei Tăvălică, în calitate de director al CEC Bank Braşov în perioada octombrie 2005 - 21 martie 2013, şi a Afroditei Nicoleta Renţea, fost director de operaţiuni la aceeaşi bancă până la 5 ianuarie 2009 şi, în continuare, şef serviciu credite până în 21 martie 2013, acuzate de abuz în serviciu.

De asemenea, au mai fost trimişi în judecată o funcţionară bancară, Monica Vrînceanu, tot pentru abuz în serviciu, Nicolae Neagoe, administrator al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la abuz în serviciu, înşelăciune şi uz de fals (două infracţiuni), precum şi Luminiţa Maria Buliga, pentru complicitate la abuz în serviciu (două infracţiuni), înşelăciune, fals material în înscrisuri oficiale (două infracţiuni) şi fals în înscrisuri sub semnătură privată (două infracţiuni).

În rechizitoriul întocmit, procurorii se arată că, în toamna anului 2010, societatea comercială administrată de Nixolae Neagoe avea rate restante la mai multe dintre cele 11 credite contractate direct sau prin interpuşi de la o sucursala bancară. În aceste împrejurări, pentru ca banca respectivă să nu procedeze la executarea silită, în înţelegere cu Florentina Tăvălică şi Afrodita Nicoleta Renţea, Nicolae Neagoe a încercat să preia o nouă societate ”cu istoric” pentru contractarea unui nou credit bancar, cu care să rezolve pentru moment problema restanţelor. ”Astfel, în 1 noiembrie 2010, inculpatul Neagoe Nicolae a preluat prin cesiune părţile sociale pe care un asociat unic le deţinea într-o firmă, despre care ştia că înregistra datorii la bugetul de stat şi că are în derulare o linie de credit. Cu această ocazie, atât el cât şi fiica sa, inculpata Buliga Luminiţa Maria, au indus în eroare persoana respectivă prezentându-i ca adevarată împrejurarea că scopul cesionarii este acela de a desfăşura activităţi comerciale. În aceeaşi zi, inculpata Tăvălică Florentina, în calitate de director şi membru în comitetul de credite al unei sucursale bancare, în baza unei înţelegeri prealabile cu inculpaţii Renţea Afrodita Nicoleta, Vrînceanu Monica (funcţionari bancari) şi Neagoe Nicolae, şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, prin aprobarea şi acordarea unui credit în beneficiul firmei respective, cu încălcarea normelor bancare“, se arată în comunicatul DNA Braşov.

Comentarii

Ultimă oră