Sari la conținut
brasov-pe-harta-europeana-a-drumetiilor-

Drumurile turistice europene vor trece şi prin Braşov! Orice european iubitor de drumeţii va putea parcurge un traseu bine definit din ţară natală, oricât de departe ar fi aceasta, până în zona muntoasă românească. Proiectul este gândit de Asociaţia Europeană a Drumeţiei, care are pe bătrânul continent trei milioane de membri.
În statele civilizate, plimbările în natură şi educaţia eco sunt la mare preţ. Regiunea braşoveană a devenit atrăgătoare pentru reprezentanţii organizaţiei, care pot astfel dezvolta alte trasee de călătorie. Proiectul este sprijinit de Consiliul Judeţean implicat în promovarea turismului local, dar interesată de idee este şi Autoritatea Naţională pentru Turism.
„Sunt fantastice peisajul şi monumentele istorice de aici. Aveţi un potenţial foarte mare pentru turismul de drumeţie. Am venit la Braşov cu o parte din membrii asociaţiei, oameni din opt ţări europene şi vrem să vedem ce fel de experienţe turistice putem avea, dar şi cum sunt serviciile. Aici am simţit multă prietenie din partea oamenilor. De asemenea, locurile mi s-au părut foarte curate şi frumoase, iar oamenii din Braşov sunt foarte mândri de ţara lor” a spus Lis Nielsen, preşedinta Asociaţiei Europene a Drumeţiei.
„Am prezentat doamnei Nielsen, practic, tot ce înseamnă potenţial turistic la nivelul judeţului Braşov, şi vreau să vă spun că nici nu a trebuit să mă lungesc foarte mult cu prezentarea, pentru că răspunsul a venit imediat. Conferinţa europeană anuală din 2017 va avea loc la Braşov. Deci, cred că este cel mai relevant feed-back din partea lor privind potenţialul Braşovului” a declarat Mihai Pascu (foto), vicepreşedintele Consiliului Judeţean Braşov.
„Până în prezent, sunt omologate foarte multe trasee turistice la noi în ţară, însă criteriile de omologare sunt altele decât cele care sunt prevăzute în Asociaţia Europeană a Drumeţiei. Ne vom plia după aceste criteria şi încercăm să omologăm cât mai multe trasee, după ce vom face o radiografie a zonei montane” a explicat Roxana Niculescu, reprezentant Autoritatea Naţională a Turismului.
„Ne implicăm în prezent în trasarea acelei porţiuni româneşti a Drumului European 3 şi ulterior a Drumului European 8. Drumul European 3 va fi pe lanţul carpatic şi va porni de la Sighetul Marmaţiei.  Drumul European 8 va pleca din Oradea şi se va întâlni cu Drumul European 3 în zona Masivului Retezat”, a  adăugat Marcel Şofariu, director executiv al Asociaţiei Carpatine Ardelene a  Turiştilor.

În urma întâlnirilor de la Braşov s-a stabilit ca judetul nostru să fie gazda a Congresului European al Drumeţiilor în anul 2017.

Comentarii

Ultimă oră