Sari la conținut

BRAŞOV: Percheziţii DNA pentru somn african (UPDATE: 14:00)

brasov-perchezitii-dna-pentru-somn-african

Procurori DNA Târgu Mureș efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni cu privire la săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, de evaziune fiscală și spălarea banilor comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene în perioada 2014-2016. Au loc, la această oră, percheziții în 31 de locații situate în județele Braşov, Mureș, Cluj şi Harghita, din care una este sediul unei instituții publice, iar celelalte sunt sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

Potrivit unor surse autorizate, instituţia publică vizată este Centrul Regional Braşov al Direcţiei Generale de Pescuit, în legătură cu derularea unui proiect de creştere intensivă a somnului african, proiect finanţat din fonduri europene. Prejudiciul este de aproximativ 5 milioane de lei şi ar fi fost produs atât în ceea ce priveşte creşterea în sistem intensiv a somnului african, cât şi în privinţa procesării acestuia. Prezumția de nevinovație ființează până când un judecător va pronunța o sentință definitivă.

UPDATE: JOI - ORA 14:00

Un consilier al Centrului Regional Braşov al Direcţiei Generale de Pescuit, dar şi 5 administratori de firme au fost reţinuţi de procurorii DNA din judeţul Mureş, în dosarul ,,SOMNUL AFRICAN,,. Inculpaţii sunt bănuiţi de comiterea unor fapte de corupţie în ceea ce priveşte utilizarea unor fonduri europene. Mai exact, în legătură cu derularea unui proiect de creştere intensivă şi procesare a somnului african. Cei 6 inculpaţi vor fi prezentaţi judecătorului de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul din judeţul Mureş cu propunere de arestare preventivă. Inculpaţii beneficiază de prezumţia de nevinovăţie până când judecătorii vor emite sentinţe definitive.

Comentarii

Ultimă oră