Sari la conținut

Brașov, primul popas al Caravanei Docuart 2015

brasov-primul-popas-al-caravanei-docuart-2015

Caravana Docuart ajunge sâmbătă, 28 februarie, în Brașov, la Cinemateca Patria, cu filmele premiate la București Docuart Fest 2014, singurul festival dedicat exclusiv documentarelor românești.

Caravana, o inițiativă Docuart, promovează filmul documentar autohton și tinerii regizori. Ca și în 2014, evenimentul se desfășoară cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei (CNC).

Prima oprire va fi la Brașov, acolo unde, începând cu orele prânzului, vor rula proiecții urmate de sesiuni de întrebări și răspunsuri care îi au ca protagoniști pe realizatorii filmelor. Discuțiile libere și sesiunile de Q&A au devenit o tradiție în cadrul evenimentelor Docuart.

Vor rula: "Afacerea Tanase" (R: Ionuț Teianu), "O altă zi a omenirii" (R: Alexandru Vlad), "Iulian" (R: Alexandru Mironescu), "În spatele cortinei" (R: Bogdan Mustață), "Sorin Chifiriuc: compromis" (R: Alexandru Badea), "George" (R: Alexandra Coca-Cozma) și "Aici Nora Iuga" (R: Vlad Rotaru). Documentarele spun povești reale construite în mod original, care sapă în istorie, în adâncurile muzicii și printre ițele vieții de om literar sau în alte povești de viața reale, rar întâlnite.

Programul caravanei: http://festival.docuart.ro/caravana-docuart/brasov-28-februarie/

Intrarea este liberă pentru toti cinefilii curioși și dornici de documentar românesc.

Comentarii

Ultimă oră