Sari la conținut

Braşov se bate cu Lausanne pentru organizarea Jocurilor Olimpice din 2020

brasov-se-bate-cu-lausanne-pentru-organizarea-jocurilor-olimpice-din-2020

Braşovul are şanse mari să fie gazda Jocurilor Olimpice pentru Tineret în 2020. Contracandidatul oraşului de la Poalele Tâmpei este Lausanne, din Elveţia. Cele două variante au fost alese după trierea pe care a făcut-o Comitetul Olimpic Internaţional. O delegaţie a administraţiei municipiului a fost la Lausanne, în Elveţia, pentru a susţine candidatura Braşovului. Au fost discuţii legate de modul în care vor fi organizate Jocurile Olimpice pentru Tineret în 2020. Conform oficialilor braşoveni, oraşul nostru îndeplineşte criteriile necesare pentru a găzdui acest eveniment sportiv.


„Avem şanse mari să fim gazda unui eveniment olimpic mai important decât FOTE organizat anul trecut la Braşov. Avem şanse, pentru că, spre deosebire de candidaţii noştri de la Lausanne, Braşovul are toate facilităţile, dacă vorbim de spaţii de cazare, de infrastructură sportivă, un areal de organizare mult mai restrâns decât la Lausanne, unde distanţele între cazare şi locul unde se desfăşoară competiţiile sunt foarte mari” a declarat Răzvan Popa, viceprimarul Braşovului.  Mai mult decât atât, administraţia susţine că standardele impuse de forul internaţional pot fi atinse, mai ales că Braşovul are şansa să acceseze fonduri europene pentru dezvoltarea domeniului schiabil din zona Râşnov. În cazul în care Braşovul câştigă în competiţia cu Lausanne, urmează să mai fie construit un teren special amenajat pentru patinaj viteză şi o pistă de bob. De asemenea, Primăria va solicita Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), dacă va fi aleasă pentru organizarea evenimentului, expunerea flăcării olimpice şi a însemnelor mişcării sportive internaţionale, în Piaţa Sfatului. Alegerea CIO va fi făcută în august 2015, după ce va studia dosarele pe care le vor depune cele două administraţii publice europene.
La Jocurile Olimpice Mondiale ale Tineretului participă tineri cu vârste între 14-18 ani, iar numărul sportivilor şi al delegaţiilor care vor participa în 2020 la competiţie va fi de circa 4.000 de persoane, faţă de 1.400 la FOTE.

Comentarii

Ultimă oră