Sari la conținut

Florin Marin Codreanu, în vârstă de 30 de ani, originar din Braşov, şi-a ucis soţia, englezoaica Marie Elena, în vârstă de 27 de ani, pe care o bănuia că avea o aventură cu un alt bărbat.
Crimă pasională. Problemele în cuplu au apărut în preajma Crăciunului, când braşoveanul era înspăimântat că îşi va pierde slujba, la care s-a adăugat şi bănuiala că soţia  îl înşeală. Cu o zi înainte de crimă, cei doi au fost văzuţi la cumpărături împreună, ca un cuplu normal, nimic nu prevestea tragedia care urma să se petreacă. Codreanu le-a povestit judecătorilor că în timpul nopţii a avut un coşmar şi soţia sa i-a sugerat să meargă să consulte un psihiatru. Însă a izbucnit un mare scandal, urmat de crimă. A doua zi, femeia a fost găsită fără viaţă în dormitorul apartamentului. Medicii nu au mai putut să facă nimic decât să constate decesul. Femeia fusese sugrumată cu o singură mână, pe gâtul ei urmele degetelor rămânând bine imprimate.  
Proces record. Bărbatul a primit, sâmbătă,  pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă, după un proces record, care a durat doar cinci zile, la tribunalul din Stafford, potrivit presei britanice.  La finalul procesului, judecătoarea a declarat că este convinsă că bărbatul şi-a iubit foarte mult soţia, dar a fost orbit de furie şi gelozie. Familia victimei s-a declarat mulţumită de sentinţă.
Emigrase de 7 ani. Florin Codreanu s-a născut la Braşov şi a ajuns în Marea Britanie în 2003, după ce absolvise Universitatea Transilvania. El şi-a întâlnit viitoarea soţie în perioada în care lucra la Hotelul Nidd Hall din Harrogate, iar ulterior s-au mutat împreună la Lichfield în 2008. Cei doi lucrau împreună ca lectori la Colegiul Sutton Coldfield.

Comentarii

Ultimă oră