Sari la conținut

La Braşov există o şcoală de kiting.  Instructorul  şcolii „Kite Fever” şi fondatorul ei este Marian Bobe. Fost inginer de aviaţie, Marian Bobe şi-a descoperit pasiunea pentru acest sport datorită internetului.  Pe siteul Youtube, a văzut într-o seară un filmuleţ cu un kiter. I-a plăcut şi s-a interesat din ce în ce mai mult de acest sport. „M-a atras ideea de a stăpâni forţa vântului, de a o dresa în favoarea ta. E plăcut să simţi în mânerele de comandă forţa naturii şi să o stăpâneşti”, a spus Bobe, pentru evz.ro. A devenit expert în acest sport, iar cu timpul a înfiinţat o şcoală de zbor, unde îi învaţă şi pe alţii tainele acestui sport. Cursul durează câteva zile şi este organizat la standarele IKO (International Kiteboarding Asociation). Elevii învaţă să se dea cu kite-ul pe echipamentul şcolii şi au reducere la achiziţionarea de echipament nou.

Ce este kitingul. Kiting este sportul care utilizeaza un zmeu pentru a tracta un rider ce se poate deplasa folosind diferite mijloace de locomotie. Ca mijloace de locomotie pot fi folosite : schiuri, snowboard, kiteboard (o placa de apa asemanatoare cu cea de windsurf), role off road (role cu roti mari pentru a se putea rula cu ele pe camp), mountainboard (un skateboard dar cu roti mari), sau un buggy (un vehicul mic, triciclu, cu roata de fata orientabila cu picioarele). Ridicat in aer atunci cand bate vantul, kite-ul dezvolta o forta de tractiune suficient de mare incat sa permita rider-ului sa navigheze pe loc plan, la deal, la vale sau chiar sa faca salturi spectaculoase.
Kiting-ul se poate practica in orice anotimp, iarna pe zapada folosind schiurile sau snowboardul iar vara pe apa, pe iarba, sau pe nisip, folosind kiteboard-ul, mountainboard-ul, rolele off road sau buggy-ul.Kiting-ul se adreseaza in egala masura atat baietilor cat si fetelor, iar in ceea ce priveste varsta, aproape ca nu exista limite.

Comentarii

Ultimă oră