Sari la conținut

Braşovenii cu pensie sub 1.000 de lei îşi pot ridica tichetele sociale

brasovenii-cu-pensie-sub-1000-de-lei-isi-pot-ridica-tichetele-sociale

Braşovenii cu pensie sub 1.000 de lei îşi pot ridica de azi tichetele de Crăciun. Şi pe cele de Paşti, dacă nu le-au luat! Reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială Braşov au anunţat că se vor respecta toate regulile anti-COVID


   Direcţia de Asistenţă Socială (DAS) din cadrul Primăriei Braşov a anunţat că în perioada 15 octombrie – 31 decembrie 2020 se va desfăşura ediţia de Crăciun a campaniei „Dar din suflet pentru seniori”, de distribuire a tichetelor valorice.

Conform Hotărârii de Consiliu Local nr. 71 din 2019, persoanele îndreptăţite să beneficieze de tichetele sociale sunt pensionarii cu domiciliul stabil în municipiul Braşov, cu vârsta de minim 63 ani femeile şi minim 65 ani bărbaţii, care împlinesc această vârstă până în data de 31 decembrie 2020 şi a căror pensie este de până la 1.000 lei inclusiv. O altă condiţie este ca solicitanţii să nu aibă datorii neeşalonate faţă de bugetul local. În cadrul campaniei, se acordă 10 tichete sociale în valoare de 10 lei (valoare totală 100 lei) şi pot fi utilizate exclusiv pentru achiziţionarea de produse alimentare.

Totodată, „persoanele care nu au ridicat tichetele în campania derulată cu ocazia sărbătorilor de Paşte 2020 sau nu au primit pachetul cu alimente de bază distribuit de voluntarii înregistraţi la Primăria municipiului Braşov împreună cu angajaţii DAS vor ridica acum şi acele tichete”, a precizat directorul DAS Braşov, Mariana Topoliceanu.

Tichetele pot fi ridicate de la sediul DAS Braşov de pe strada Panselelor nr. 23, în zilele de luni, marţi, miercuri şi vineri, între orele 14.00 şi 17.00, iar joia între orele 14.00 şi 18.00.

îîîîPentru relaţii suplimentare braşovenii pot suna la numărul de telefon 0368-469995, pot adresa întrebări scrise, la adresa de e-mail dasbv@dasbv.ro  sau pot merge la sediul direcţiei.


         „Distribuirea tichetelor valorice se va face cu respectarea tuturor regulilor impuse de autorităţi în această perioadă şi luarea măsurilor necesare în scopul protecţiei, securităţii şi sănătăţii beneficiarilor şi angajaţilor”, a asigurat directorul DAS Braşov.

La ediţia de Crăciun de anul trecut s-au distribuit tichete valorice pentru 3.140 beneficiari.


     Tichetele valorice se acordă de două ori pe an, înainte de Paşti şi de Crăciun.



   Ce acte sunt necesare pentru ridicarea tichetelor:


- cerere tipizată;
- actul de identitate (CI sau BI) în original şi copie;
- cupon de pensie pentru luna anterioară sau luna solicitării, în original şi copie;
- împuternicire olografă în cazul persoanelor vârstnice nedeplasabile;
- actul de identitate al împuternicitului, când este cazul, în original şi copie.

Comentarii

Ultimă oră