Sari la conținut

Braşovenii cumpără cea mai scumpă carne de porc şi cea mai ieftină ceapă

brasovenii-cumpara-cea-mai-scumpa-carne-de-porc-si-cea-mai-ieftina-ceapa

Românii au scos din buzunar în ultimul timp faţă de începutul anului 2013 mai puţini bani pentru a-şi cumpăra alimentele de bază necesare pentru traiul de zi cu zi. Astfel, dacă la începutul acestui an coşul lunar de consum ajungea să coste pentru o familie de două persoane 507 lei, opt luni mai târziu aceeaşi cantitate de produse a costat 439,6 lei, cu 67,4 lei mai puţin decât în ianuarie.

Trendul de scădere al preţurilor produselor alimentare de bază nu va mai fi respectat însă, cel mai probabil, începând cu anul 2014 când vor intra în vigoare noile taxe şi impozite avute în vedere de Guvernul Ponta. Astfel, de la începutul anului viitor, cea mai mare „gaură” în portofelul românilor se va simţi atunci când aceştia vor cumpăra carne. După creşteri de 10% ale preţurilor la carne, de 2% – 3% la legume şi fructe, de 2% la produsele lactate şi de circa un ban pe bucată la pâine preconizate de către reprezentanţii patronatelor din domeniu, o familie va fi nevoită să scoată din buzunar cu 207,5 lei în plus decât în prezent pentru a-şi cumpăra mâncarea lună de lună, scrie bizbrasov.ro. La Braşov scumpirile se vor simţi puternic în buzunar. Asta deoarece deja braşovenii plătesc cel mai mare preţ pentru carnea de porc sau cea de vită. În pieţele braşovene, un kilogram de carne de porc se cumpără cu 15 – 21 de lei, în timp ce unul de vită cu 16 – 22 de lei. Tpt printre cele mai mari preţuri le are Braşovul şi la mere – între 3 şi 5 lei/kilogram şi lapte – 3,5 – 5,5 lei/litru.
În schimb, Braşovul stă foarte bine la… ceapă, în pieţele braşovene leguma găsindu-se la preţul de 1 – 1,2 lei/kilogram.

Comentarii

Ultimă oră