Sari la conținut

Liderul  liberal Crin Antonescu  ar obţine 53 la sută din voturi, dacă ar fi organizate alegeri pentru funcţia de preşedinte al României duminica viitoare.

Antonescu ar fi urmat de Victor Ponta şi de Liviu Dragnea, potrivit  unui sondaj de opinie efectuat în judeţul Braşov, în perioada 06 mai - 5 iunie.
Antonescu conduce şi în topul încrederii pe care braşovenii o au în personalităţile politice de la nivel central.
La întrebarea „dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri pentru funcţia de preşedinte al României, dumneavoastră cu cine aţi vota?”, 53% dintre braşovenii chestionaţi l-au indicat pe Crin Antonescu. Urmează premierul Victor Ponta cu 20 la sută din voturi şi vicepremierul Liviu Dragnea cu 7 la sută. 6 procente ar obţine Dan Diaconescu, urmat de Traian Băsescu,  primarul Capitalei,  Sorin Oprescu şi Mihai Răzvan Ungureanu, fiecare cu câte 3 la sută din opţiunile electorale ale braşovenilor. Potrivit rezultatelor aceluiaşi sondaj, preşedintele Partidului Naţional Liberal, este politicianul în care  braşovenii au cea mai încredere. La întrebarea câtă încredere aveţi în personalităţile de la nivel central, Crin Antonescu a fost preferat de 39 la sută dintre cei chestionaţi, urmat de Victor Ponta, cu 26 de procente, Traian Băsescu cu 10 şi Dan Diaconescu cu 8 la sută. Cercetarea sociologică mai arată că braşovenii sunt îngrijoraţi de reducerea veniturilor şi de inflaţie. 22 la sută dintre cei intervievaţi se tem că preţurile vor creşte şi alţi 22 la sută că veniturile lor vor scădea. De asemenea, pierderea locului de muncă este un motiv de îngrijorare pentru 15 la sută dintre braşoveni. Sondajul a fost realizat în judeţul Braşov, în perioada 15 mai-5 iunie 2013, de o fundaţie româno-daneză, la comanda Trustului de Presă Mix, pe un eşantion de 1242 de persoane în vârstă de peste 18 ani. Marja de eroare a studiului este de 2, 9 la suta.

Comentarii

Ultimă oră