Cetăţenii cu drept de vot din Municipiul Braşov au posibilitatea de a verifica înscrierea în Registrul Electoral.

    Având în vedere că în 11 decembrie se vor desfăşura alegerile parlamentare, Primăria Braşov a anunţat, printr-un comunicat de presă că alegătorii au dreptul să verifice înscrierea în Registrul electoral.

  Verificarea se poate face zilnic, între orele 9.00 - 11.00, la Camera 26 din Primăria Braşov, acolo unde se află Registratura Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor, (Primăria Brasov, intrarea dinspre str. Nicolae Iorga).

  În cazul în care constată omisiuni, înscrieri greşite sau orice alt tip de erori în Registrul Electoral, cetăţenii pot depune o cerere pentru corectarea acestora, la sediul filialei Braşov a Autorităţii Electorale Permanente (AEP), aflate în clădirea Modarom, la etajul III.

    În perioada următoare, autorităţile locale vor lua la „puricat” listele de alegători, astfel încât pe acestea să nu mai apară persoane decedate. „Radierea alegătorilor cu domiciliul în România din Registrul Electoral în caz de deces se face din oficiu, pe baza actelor sau comunicărilor oficiale, ori la cererea persoanei interesate, pe baza certificatului de deces, numai de către persoanele autorizate. Orice persoană interesată poate solicita radierea alegătorului decedat cu domiciliul în România şi ultimul domiciliu în municipiul Braşov din Registrul Electoral, pe baza unei cereri scrise, datate şi semnate, însoţite de certificatul de deces în copie, depuse personal sau prin poştă”, au transmis reprezentanţii Primăriei.

   Totodată, cetăţenii care au acte de identitate expirate, sunt aşteptaţi să şi le reînnoiască, pentru a putea astfel să îşi exercite dreptul la vot pentru alegerile pentru Senat şi Cama Deputaţilor, în 11 decembrie 2016.

  La alegerile din 11 decembrie, alegătorii pot vota doar cu acte de identitate valabile. În aceste condiţii, locuitorii Municipiului Braşov, precum şi locuitorii localităţilor arondate pe linie de evidenţă a persoanelor, respectiv Comuna Cristian, Comuna Hărman, Comuna Prejmer şi Comuna Sînpetru sunt invitaţi să se adreseze Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Braşov, cu sediul în Municipiul Braşov, B-dul Eroilor nr.8 (Primăria Brasov, intrarea dinspre str. Nicolae Iorga), pentru solicitarea documentelor de identitate în condiţii de valabilitate, astfel încât fiecare alegător să-şi poată exercita dreptul de vot la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor.