Sari la conținut

Braşovenii riscă amenzi dacă nu curăţă trotuarul din faţa casei

brasovenii-risca-amenzi-daca-nu-curata-trotuarul-din-fata-casei

Incepand de luni, inspectorii municipalităţii verifică dacă braşovenii şi-au curăţat trotuarele de zapada din faţa caselor în care locuiesc sau lucrează.  Există o hotărâre dată de Consiliul local în acest sens. Cei care nu respectă prevederile riscă o amendă cuprinsă între 500 şi 1.000 de lei în cazul persoanelor fizice şi între 1.000 şi 2.000 de lei în cazul persoanelor juridice.

Conform art 103 lit t.) din HCL 627/2007 modificata cf. HCL 52/2010, "utilizatorii, persoane fizice sau juridice, instituţii publice de pe raza mun. Braşov, au obligaţia ... să îndepărteze zăpada şi/sau gheaţa existentă pe trotuare şi alei pietonale pe toată lăţimea acestora (nu mai mult de 2 metri) în dreptul imobilelor în care locuiesc, îşi desfăşoară activitatea sau pe care le folosesc în alte scopuri, cu excepţia persoanelor fizice aflate în imposibilitatea realizării acestei activităţi datorită stării de sănătate".

Pe de altă parte dacă sunteţi nemulţumiţi de deszăpezirea de pe domeniul public al municipiul Brasov puteţi face sesizare la dispeceratele celor două firme de salubrizare care efectuează acest serviciu, respectiv Eurostrada (0268.311.310) şi Vectra Service (0268.708.062).

Comentarii

Ultimă oră