Sari la conținut

Braşovenii sunt aşteptaţi la Serile Filmului Canadian

Iubitorii de film au ocazia să  participe la Serile Filmului Canadian: Special Québec, eveniment ce  aduce în prim plan unele din cele mai premiate lung metraje,  scurtmetraje şi filme documentare prezentate până acum în cele mai  importante festivaluri din lume. Evenimentul va avea loc joi, 7 iunie,  începând cu ora 17.00 şi vineri, 8 iunie, de la ora 17.00, în Mansarda  Baiulescu din Bd. Eroilor nr. 33, Brasov.

Intrarea la eveniment  este liberă şi pot participa toţi iubitorii de film şi curioşii care  doresc să vizioneze pentru început o colecţie inedită cu cele mai bune  scurtmetraje din Québec şi cuprinde producţii precum:
Programul evenimentului:

-joi, 7 iunie, ora 17

   -Québec Gold – selecţie cu cele mai bune scurtmetraje din Québec
   -"Incendies" (2010), regizat de Denis Villeneuve, este un film ce prezintă călătoria a doi fraţi care au decis să îndeplinească dorinţele finale ale mamei lor, lăsate în testament, drum pe care sunt puşi în situaţia de face faţă secretelor descoperite şi a iertării imposibile; filmul a reprezentat Canada la Premiile Oscar 2011 şi a mai câştigat în plus, premiul pentru cel mai bun film străin la Premiile BAFTA, Premiile Academiei de Film şi Genie Awards.

-vineri, 8 iunie, ora 17

   -Québec Gold – selecţie cu cele mai bune scurtmetraje din Québec
   -“Les vivants”(2006), regizat de Eduardo Lucatero şi Ian Oliveri, documentar ce prezintă o viziune tangibilă, dar şi profundă a semnificaţiei ritualurilor morţii prin analiza industriei funerare şi a oamenilor din spatele ei.
   Québec Gold este o colecţie inedită cu cele mai bune scurtmetraje din Québec şi cuprinde producţii precum:
   -"La tranchée" (The Trenches - 7 min.), 2010, regizat de Claude Cloutier, captează imaginea războiului şi efectele sale devastatoare.
  - "Le cirque" (The Circus- 7 min.), 2010, regizat de Nicolas Brault ce utilizează desene pentru a crea un portret extrem de personal al unui băiat care se confruntă cu moartea mamei sale.
   -"Les journaux de Lipsett" (Lipsett Diaries- 14 min.), 2010, regizat de Theodore Ushev, un documentar animat care descrie viaţa turbulentă a faimosului regizor canadian Arthur Lipsett.
   -"Sophie Lavoie" – 9 min., 2010, regizat de Anne Emond are în plin plan o tânără femeie despre care sunt dezvăluite treptat elemente din trecutul ei emoţional.
   -"Les poissons" (Fishes - 5 min.), 2010, regizat de Jean Malek, surprinde povestea a trei femei, care în ultimele lor momente petrecute împreună, fac un un pact secret.
   -"Mokhtar" – 15 min., 2010, regizat de Halima Ouardiri, prezintă decizia unui tânăr cioban dintr-un sat marocan de a păstra un pui de bufniţă, deşi acest animal este considerat a fi un semn rău.
   -"Jonathan et Gabrielle"- 10 min., 2010, regizat de Louis-Philippe Eno, prezintă povestea a doi tineri care doresc să afle mai multe unul despre celălalt.
   -"M’ouvrir (Opening Up- 19 min.)", 2009, este regizat de Albéric Aurtenèche care a realizat un portret al adolescenţei surprinzând realităţile dure care caracterizează această perioadă.

Programul evenimentului mai include şi un film de  lungmetraj şi un documentar ce ilustrează actualitatea cinematografică  canadiană de limbă franceză: Incendies, film regizat de Denis Villeneuve  ce tratează, tema uitării originilor, descoperirii secretelor şi a  iertării imposibile, prezent la Premiile Oscar 2011; şi Les vivants, un  documentar regizat de Eduardo Lucatero şi Ian Oliveri ce oferă o viziune  tangibilă, dar şi profundă a semnificaţiei ritualurilor morţii prin  analiza industriei funerare şi a oamenilor care practică aceste meserii.

VEZI DETALII ÎN AFIŞ

Comentarii

Ultimă oră