Sari la conținut

112 special pentru Brașov: „Anunță neregulile în respectarea prevenirii Covid 19”

brasovul-are-un-112-special-anunta-neregulile-in-respectarea-prevenirii-covid-19

Linie directă de telefon pentru preluarea reclamațiilor de la populație privind încălcarea regulilor sanitare. Anunţ IPJ Braşov: urmează 2 săptămâni de controale înăsprite!

Inspectoratul Județean de Poliție (IPJ) Brașov a anunțat vineri intensificarea controalelor privind respectarea normelor de protecție sanitară instituite pentru protecția populației împotriva Covid-19.


   Totodată, pentru prima dată de la începutul pandemiei se introduce o linie telefonică directă, unde orice brașovean poate suna pentru a reclama neregulile sesizate.


   „Pentru a putea interveni rapid, se va înființa o linie TelVerde - 0800800165 la care cetățenii vor putea sesiza cazurile de încălcare a normelor de protecție sanitară. Numărul de telefon a devenit operațional începând cu data de 04 iulie 2020, ora 00.00”, a transmis comisar de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.


     „Pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, care provoacă boala COVID-19, efective din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov, Poliției Locale, Poliției Transporturi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor, Direcției de Sănătate Publică Brașov, precum și de la alte autorități cu competențe în urmărirea respectării regulilor de protecție sanitară, vor verifica gradul de conformare la măsurile impuse în contextul stării de alertă.


   Astfel, se vor desfășura activități de verificare cu efective mărite în zonele aglomerate - centre comerciale, piețe, târguri, precum și la terase și cluburi în aer liber. Totodată, printre prioritățile echipelor de verificare va fi și transportul intern și internațional de persoane, atât rutier, cât și feroviar”, a mai precizat comisararul de poliție Alina Ivan, purtător de cuvânt IPJ Brașov.

Starea de alertă „în alertă” va dura până la sfârșitul lunii. „Pentru îndeplinirea misiunilor, în următoarele două săptamâni se vor suplimenta efectivele și mijloacele tehnice din teren”, a anunțat comisar Alina Ivan.

Comentarii

Ultimă oră