Sari la conținut

Braşovul are un prim pacient în carantină, la loc secret

brasovul-are-un-prim-pacient-in-carantina-la-loc-secret

Un bărbat, în vârstă de 41 de ani, se află, în acest moment, în carantină, după ce a revenit din vizita din Italia, recent. Bărbatul este cetăţean român, locuieşte într-o localitate din judeţul Braşov, dar în 9 martie 2020 s-a întors din Modena – zonă roşie în Italia. Nu a prezentat simptomatologie, dar imediat a fost introdus în carantină.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Braşov, Anca Bâtiu, bărbatul este în carantină „într-unul din centrele de carantină de pe raza judeţului Braşov. Locaţia acestor centre este confidenţială”.


   Reprezentanţii DSP le reamintesc braşovenilor că, în cazul în care au fost în contact cu un cetăţean venit dintr-o ţară în care au fost semnalate cazuri de infectare cu coronavirus, să se autoizoleze. Este primul pas în prevenirea răspândirii virusului. Dacă aceştia prezintă şi simptome mai grave, să se adreseze fără întârziere medicilor. Cei care doresc informaţii despre noul virus, pot suna la TEL VERDE: 0 800 800 358. Atenţie, însă, urgenţele trebuiesc semnalate la 112, nu la telverde!

   În altă ordine de idei, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov a precizat că rezultatele analizelor pacientei suspectată că ar fi infectată cu coronavirus nu au sosit încă de la Bucureşti. Reamintim că este vorba despre o femeie de 67 ani, care s-a întors recent din Italia, din zona Lombardia, şi care a fost transportată, duminică seara, de SMURD, cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Braşov. Femeia avea febră, vărsături şi cefalee. Din 27 februarie, de când s-a întors în ţară, până la momentul internării, femeia a susţinut că a fost în autoizolare la domiciliu.


    În judeţul nostru, ieri, la ora 18:30, Direcţia de Sănătate Publică a comunicat că nu avem nicio persoană infectată, una este în carantină şi 172 în autoizolare.

Comentarii

Ultimă oră