Sari la conținut

Bărbatul este cel care conduce şi inspiră mişcările femeii. Domnilor, nu vă faceţi iluzii, asta se întâmplă doar la salsa, dansul ce îşi are originile în America de Sud şi Insulele Caraibe.

În weekend, Braşovul va găzdui Congresul Naţional de Salsa unde vor avea loc showuri extraordinare prezentate de şcolile de dans participante.
Dansatorii profesionişti vor avea şansa să ia parte şi la workshopuri susţinute de instructori de salsa. Este cea de-a 6-a reuniune anuală a şcolilor şi dansatorilor de salsa din România, eveniment numit din anul 2011 Congresul Naţional de Salsa, datorită numărului de participanţi ce a crescut la fiecare ediţie. Gazda spectacolelor va fi hotelul Aro Palace.
Participanţi record. "Le pregătim mai ales trei nopţi de petrecere vineri, sâmbătă şi duminică, începând cu orele 22 până la 6 dimineaţa, showuri de execepţie susţinute de toate şcolile din România, duminică va fi un concert live cu o trupă foarte bună, trupa Tumbaito, care a cântat cu mari artişti ai salsei din SUA" a declarat Iulian Dinu, manager Şcoală Salsa Picante. "Anul acesta vom atinge un număr de 2 mii de participanţi, poate îl şi depăşim, sunt mult mai multe şcoli de salsa ce s-au înfiinţat între timp, cei din Braşov au crescut ca număr. Vor fi premii în bani, în produse, concursuri, trupele vor prezenta diverse numere ca să-şi prezinte şcolile lor" a declarat  Mircea Gavrilă, preşedinte Academia de Dans Braşov.
La Congresul naţional de salsa vor avea loc peste 40 de ore de workshopuri susţinute de instructori de salsa din ţară, unde vor putea participa dansatorii care au experienţă de minim 3 luni.
Cel mai popular dans latin. Salsa reprezintă un stil de muzică și dans ce își are originile în America de Sud și Insulele Caraibe (ex. Bermuda, Bahamas, Cuba, Haiti, Republica Dominicană, Jamaica, Puerto Rico, etc), dar care s-a dezvoltat în toata lumea în diferite variante ce au dus la crearea altor stiluri asemănătoare. Este cea mai populară variație a unui dans latino și s-a dezvoltat rapid într-un fenomen internaţional. Tehnic, se dansează în 8 timpi, însă practic se calcă doar 6 pași, 2 fiind pauze. Se poate dansa fără partener, însă de obicei se dansează în cuplu, bărbatul fiind cel care conduce și dirijează mișcările femeii. Mișcările picioarelor (pașilor) sunt lente în comparație cu mișcările brațelor, care trimit în permaneță diferite semnale partenerei: semnal de piruetă pe stânga, pe dreapta, etc. L.N.

Comentarii

Ultimă oră