Sari la conținut
brasovul-din-nou-peste-ciuc

Derbyul românesc al Ligii Mol la hochei pe gheaţă a fost tranşat de Corona Wolves Braşov. „Lupii” lui Greg Lindqvist au câştigat cu scorul de 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) partida cu campioana României, Sport Club Miercurea Ciuc.

Corona Wolves Braşov s-a apropiat la două puncte de liderul Ligii Mol, Dab.Docler, după ce a trecut cu scorul de 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) de HSC Miercurea Ciuc, în cea de-a opta etapă a Ligii Mol. După ce duminică seara, echipa lui Greg Lindqvist a făcut spectacol şi a învins pe Nove Zamky cu 9-5, luni seară, pe patinoarul olimpic din parcul Tractorul, braşovenii şi harghitenii au oferit un meci echilibrat. Fost jucător al celor de la SC Miercurea Ciuc, Tivadar Petres a deschis scorul pentru braşoveni cu mai puţin de patru minute înaintea finalului primei reprize. Oaspeţii au restabilit egalitatea prin Vaclav Novak, după şase minute din actul secund, însă „lupii” braşoveni, încurajaţi de cei peste 1.000 de spectatori prezenţi pe patinoarul din parcul Tractorul, au revenit în avantaj pe finalul reprizei secunde, graţie reuşitei lui Imre Janos. Campionii României au încercat să egaleze pe finalul partidei, însă băieţii lui Greg Lindqvist s-au apărat perfect, iar Roberto Gliga a profitat de faptul că ciucanii au scos portarul din poartă şi a marcat în poarta goală, în chiar ultima secundă de joc. Astfel Corona Wolves Braşov a câştigat cu scorul de 3-1 (1-0, 1-1, 1-0) şi a ajuns la a cincea victorie din Liga Mol. Braşovenii sunt şi la a doua victorie din tot atâtea meciuri în faţa celor de la HSC Miercurea Ciuc, în acest sezon. În prima etapă din Liga Mol, trupa lui Greg Lindqvist a câştigat la Miercurea Ciuc, scor 4-2. În urma victoriei de luni seară, Corona a urcat pe locul doi în clasament cu un total de 17 puncte. Lider în Liga Mol este Dab Docler care după opt partide disputate totalizează 19 puncte.

Un weekend perfect. La finalul jocului cu HSC Miercurea Ciuc, tehnicianul braşovenilor, Greg Lindqvist, a recunoscut că s-a văzut oboseala din meciul cu Nove Zamky însă a spus că importantă este victoria şi cele trei puncte acumulate. „Chiar dacă am jucat în urma cu 24 de ore împotriva celor de la Nove Zamky şi acest lucru s-a văzut pe gheaţă, important este că am câştigat trei puncte şi din acest joc. Nu am mai avut viteza şi prospeţimea din partida cu slovacii, unii dintre jucători nu pot să calce pe picioare, pot doar aluneca pe gheaţă, dar lucrul cel mai important este că şi-au dorit şi s-au bătut pentru această victorie. Au fost momente în care oaspeţii au fost mai buni. Sunt lucruri mici care decid un derby şi acum noi am reuşit să ne impunem. Sunt mulţumit că ne-am impus şi că în acest weekend am jucat foarte bine în inferioritate numerică. Ne-am realizat obiectivul şi am luat cele şase puncte puse în joc în meciurile cu Nove Zamky şi HSC Miercurea Ciuc. Publicul a fost fantastic, a fost un weekend perfect. Liga Mol din acest sezon este foarte echilibrată. Exceptând-o pe Ujpest orice echipă poate câştiga împotriva oricui”, a declarat la finalul jocului tehnicianul suedez al celor de la Corona Wolves Braşov, Greg Lindqvist. La finalul acestei săptămâni, trupa braşoveană are programte alte două dispute pe teren propriu, vineri de la ora 19.00 împotriva celor de la Ferencvaros şi duminică de la aceaşi oră împotriva celor de la Miskolc.

„Nu meritam să câştigăm!”. Antrenorul oaspeţilor, Gal Sandor, a declarat la finalul meciulşui că echipa san u merita victoria în meciul cu trupa de sub Tâmpa. „Parcă noi am fi jucat aseară (nr. duminică) cu Nove Zamky, atât am fost de obosiţi. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Am avut două zile de antrenamente dar fără joc, trebuia să fim mai proaspeţi decât cei de al Corona. În prima repriză s-a accidentat Papp, ceea ce îl va ţine un timp departe de gheaţă. Becze a fost şi el eliminat 2+10 minute şi atunci jocul nostrum nu a mai funcţionat. Avem şi mulţi jucători tineri în echipă, care nu sunt experimentaţi. Astăzi (nr. luni) nu meritam victoria. Nu este nimic pierdut, avem două meciuri acasă şi dacă o să câştigăm ne putem apropia de locurile fruntaşe”, a declarat antrenorul celor de la HSC Miercurea Ciuc, Gal Sandor.

Comentarii

Ultimă oră