Sari la conținut

Brașovul găzduiește al 43-lea Congres Național al Societății Române de Diabet

brasovul-gazduieste-al-43lea-congres-national-al-societatii-romane-de-diabet-

Al 43-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, se desfășoară între 24-27 mai 2017, la Brașov.

Congresul din acest an va aduce împreună practicieni de diverse specialități medicale: diabetologi, endocrinologi, nutriționiști, specialiști de medicină internă, cardiologi, precum și importanți factori de decizie și lideri medicali de renume din domeniul diabetului și din domenii conexe, din întreaga lume. Vor participa invitați din Romania, Austria, Bulgaria, Cehia, Croatia, Germania, Italia, Marea Britanie, Serbia, Spania, SUA, Turcia, Ungaria.

Congresul de la Brașov va avea în prim-plan strategia Societatății Româna de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice cu privire la problematica diabetului la copii.

„Act Today to Change Tomorrow” este o campanie de strîngere de fonduri pentru copiii cu diabet tip 1 din România, prin care Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice își dorește să redea acestora o zi de mîine mai bună prin intermediul unor echipamente noi și mai puțin invazive. Societatea Româna de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice a demarat această campanie pentru achiziționarea de sisteme de monitorizare a glicemiei fără înțepături, pentru a ajuta copiii diabetici ai României să zâmbească mai mult, să se joace mai mult și să ajungă mai ușor la o stare de echilibru.

Temele Congresului Național al Societății Române de Diabet, în ediția din 2017 includ:

• epidemiologia și etiopatogenia diabetului zaharat
• mecanismele moleculare în diabetul zaharat și bolile metabolice
• diabetul experimental
• complicațiile acute și cronice ale diabetului zaharat
• boala renală cronică la pacienții cu diabet zaharat
• bolile cardiovasculare, sindromul metabolic și bolile metabolice în diabetul zaharat
• nutriția clinică în bolile metabolice
• sindromul metabolic: epidemiologie, patogeneza și mecanismul molecular
• bolile metabolice în practica medicala

Al 43-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice se desfășoară între 24-27 mai 2017, la Hotelul Kronwell (Bulevardul Gării nr. 7A), Brașov.

Comentarii

Ultimă oră