Sari la conținut

Braşovul, în topul judeţelor cu cei mai mulţi angajaţi

brasovul-in-topul-judetelor-cu-cei-mai-multi-angajati

Cluj, Satu Mare, Sibiu, Alba sau Brașov sunt județele din Transilvania unde mai există firme cu peste 5.000 de angajați. Vremurile de mult apuse, cu fabrici care aveau peste 10.000 de muncitori nu se vor mai întoarce repede.

Oricum, în Transilvania lucrurile stau mult mai bine decât în restul țării. În judeţele Arad, Argeş, Braşov, Bacău, Galaţi, Sibiu, Prahova şi Timiş primii trei angajatori reuşesc să adune, fiecare, mai multe mii de salariaţi. Capitala este o excepţie notabilă pentru că primii trei angajatori sunt Poşta Română (28.866 salariaţi), CFR (22.457) şi OMV Petrom (19.016).

În cinci judeţe nu există nicio firmă care să aibă 1.000 de salariaţi: Botoşani, Buzău, Călăraşi, Suceava şi Tulcea.

Primii cinci angajatori din fiecare judeţ au împreună peste 400.000 de salariaţi, adică 10% din efectivul total de angajaţi din economie.

Companiile care au cei mai mulţi angajaţi sunt în principal com­panii de stat, precum Poşta Română sau CFR, care au făcut şi continuă să facă restructurări în ultimii ani pentru a-şi eficientiza activitatea. Şi Petrom, cel mai mare angajator privat, face concedieri, în timp ce alte companii private mari, precum Renault sau Delphi, îşi extind activităţile în România şi continuă recrutările.

În topul angajatorilor se regăsesc companii multinaționale precum Drexelmaier, Fujikura Automotive,Leoni, EOn sau Autoliv, dar și companii românești cu acționariat străin precum Azomureș sau Silcotub, dar și companiile românești Unicarm Satu Mare, Trasnilvania General Oradea și Romaqua, dar și cea mai mare bancă românească, Banca Transilvania.

Nu lipsesc nici cele mai mari firme cu capital de stat din Transilvania, Romgaz, Transgaz și Electrica Nord.

Comentarii

Ultimă oră