Sari la conținut

Braşovul, în topul preferinţelor turiştilor străini

brasovul-in-topul-preferintelor-turistilor-straini

Braşovul a fost vizitat, anul trecut, de aproape 1,25 milioane de turişti şi a depăşit, astfel, pentru prima dată după 1990, judeţul Constanţa, care atrage turişti mai ales vara, pe litoral.

Recent, Braşovul a fost inclus în top 15 al al celor mai frumoase oraşe şi destinaţii de vizitat din Europa recomandate de site-ul de călătorii brightside.me

Cifra este cu 20% mai mare decât în 2016.

Braşovul rămâne, însă, preferatul turiştilor străini, fiind pe locul întâi la nivel naţional.

Dintre turiştii care au ajuns la Braşov, 199.000 au fost străni, oraşul de poalele Tâmpei fiind lider la nivel naţional.

Numărul real al turiştilor este, însă, mult mai mare, deoarece nu toţi turiştii vin prin agenţii şi nu toate unităţile de cazare raportează chiar toţi vizitatorii.

Braşovul este lider absolut în Regiunea Centru cu un procent de 45% din totalul turiştilor veniţi în zonă.

Turiştii străini stau, în medie, trei zile la Braşov şi cheltuiesc cam 500 de euro pe sejur de persoană.

Dintre turiştii străini care vin la Braşov, cei mai mulţi sunt nemţi, urmaţi de israelieni şi cetăţeni din Republica Moldova.

Ne mai vizitează şi francezii, italienii, spanioli, dar şi turişti din ţările asiatice. Turiştii străini preferă să stea la hotelurile din centrul oraşului.

În municipiul Braşov, atracţia principală este centrul istoric, iar în judeţ, Branul, Râşnovul şi staţiunea Poiana Braşov

Comentarii

Ultimă oră