Sari la conținut
brasovul-la-festivalul-shakespeare-craiova

Brașovul va fi prezent, prin Centrul Cultural Reduta, la unul din cele mai importante festivaluri tematice de teatru din Europa.

Producția de teatru ”LEAR- un nebun amar și unul dulce”a centrului Reduta va reprezenta Brașovul la cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional Shakespeare de la Craiova.

Evenimentul are o binemeritată notorietate naţională şi internaţională, considerat a fi unul dintre cele mai importante festivaluri tematice ale Europei şi printre cele mai importante festivaluri Shakespeare ale lumii, ediţia din 2018 desfășurându-se sub genericul "Planeta Shakespeare".

Programul festivalului include spectacole de pe întreg mapamondul, susținute de teatre celebre printre care: Teatrul Puşkin din Moscova , Teatrul Naţional din Nisa , Teatrul Nou din Varşovia, Flute Theatre Company din Stratford (Marea Britanie), Teatrul Clownii lui Shakespeare din Brazilia şi Teatrul Shakespeare din Chicago.

Spectacolul ”LEAR- un nebun amar și unul dulce” se va juca in data de 4 mai, de la ora 17:00, pe scenaTeatrului Naţional "Marin Sorescu" Craiova.

Spectacolul este one-man-show susținut de cunoscutul actor brașovean Mihai Bica și înfățișează povestea concentrată a vieții atât de tulburătoare, surprinzătoare și pilduitoare a Regelui Lear, din perspectiva zilelor noastre, pornind de la principiul modern al psihodramei.

Temele principale conținute și dezbătute în spectacol sunt extrem de actuale: tema capcanei aparentelor și a imposibilității de a discerne între adevăr și fals, între iubirea reală și cela falsă, între viață și moarte, între înțelepciune și superficialitate, tema relațiilor atât de complicate astăzi, ca și ieri, dintre copii și părinți, tema nebuniei purificatoare, a furtunii interioare ce conduce la armonie.

Comentarii

Ultimă oră