Sari la conținut

Braşovul rămâne şi azi sub avertizare meteo cod galben de vreme rea

brasovul-ramane-si-azi-sub-avertizare-meteo-cod-galben-de-vreme-rea

Meteorologii au emis, miercuri, o nouă avertizare de tip cod galben de vânt, ninsori viscolite și spulberate pentru zonele montane. Codul a intrat în vigoare miercuri, la ora 22:00 și va expira joi, 25 octombrie 2018, la ora 18:00.

În zona Carpaților Meridionali și Orientali local și temporar va continua să ningă slab, iar vântul va avea intensificări, îndeosebi la peste 1.500 m altitudine, suflând cu viteze, în general, de 70 - 80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Meteorologii anunță că la peste 1.800 m, în special în Carpații Meridionali, în noaptea de miercuri spre joi (24/25 octombrie), vor fi rafale mai mari de 90...100 km/h și va fi viscol puternic.

De asemenea, în noaptea de miercuri spre joi și pe parcursul zilei de joi, în nordul și centrul Moldovei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de 55...65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp rafalele vor depăși 70 km/h.

Intensificări temporare ale vântului se vor mai semnala și în celelalte zone, vântul suflând cu rafale, în general, de 50...60 km/h, iar pe arii restrânse în Carpații Occidentali de peste 80 km/h.

De marţi seara, ora 22.00, până miercuri seara, ora 22.00, întreaga ţară a fost sub avertizare meteo, fiind anunţate intensificări ale vântului şi ninsori viscolite în zonele montane – cod galben pentru Braşov.

Comentarii

Ultimă oră