Sari la conținut

Brașovul s-ar putea înfrăți cu localitatea Erbil, din Irak

Preşedintele Irakului, Jalal Talabani, va efectua o vizită oficială la Bucureşti, miniştrii de Externe Titus Corlăţean (senator PSD de Brașov) şi Hoshyar Zebari stabilind, într-o întrevedere desfăşurată la Adunarea Generală a ONU, continuarea demersurilor pentru realizarea vizitei.
De asemenea, ministrul Corlăţean a acceptat invitaţia omologului irakian de a face o vizită oficială la Bagdad, precizează un comunicat transmis joi de MAE, precizează Mediafax.
„Cei doi interlocutori au stabilit continuarea demersurilor pentru realizarea în scurt timp a unei vizite oficiale a preşedintelui irakian la Bucureşti. Ministrul român al afacerilor externe a acceptat invitaţia omologului său de a efectua o vizita oficială în Irak”, se arată în comunicat. Totodată, oficialul irakian a salutat în întrevederea desfăşurată miercuri, la New York, proiectul deschiderii biroului consular al României la Erbil şi a dat asigurări că va sprijini propunerile concrete de cooperare ale părţii române, inclusiv cele legate de înfrăţirea unor oraşe precum Bagdad şi Bucureşti sau Erbil şi Braşov.
Cei doi miniştri au discutat şi despre participarea agenţilor economici români la reconstrucţia economică a Irakului.
Oficialul irakian a făcut în aprilie 2011 o vizită la Bucureşti, o posibilă vizită a preşedintelui Talabani în România în cursul anului trecut fiind anunţată şi cu acel prilej de către şeful diplomaţiei de atunci, Teodor Baconschi, însă aceasta nu a mai avut loc.

Comentarii

Ultimă oră