Sari la conținut

Brașovul - Smart City, cu 72 de camere video instalate în tot oraşul

brasovul-smart-city-cu-72-de-camere-video-instalate-in-tot-orasul

Reprezentanţii Primăriei Braşov au anunţat că sistemul de telegestiune va fi pus în totalitate la dispoziţia cetăţenilor. Asta înseamnă că alte 42 de camere video vor fi portate, pe lângă cele 30 existente, astfel încât braşovenii şi turiştii să se simtă mai în siguranţă atunci când străbat străzile şi parcurile oraşului.

De asemenea, se pot sesiza diverse infracțiuni cu ajutorul unor butoane de panică, amplasate în zonele considerate de risc.

Prin această „mişcare”, de punere la dispoziţia cetăţenilor a imaginilor filmate de camerele video, care până acum erau disponibile doar în Primăria Braşov, oraşul va fi supravegheat, se presupune mai eficient, cu un total de 72 de camere video. În curând, şi butoanele de panică pentru cetăţeni se vor mări ca număr, după cum au precizat reprezentanţii Primăriei.

Instalate în urmă cu doi ani în zonele cu risc din Braşov, cele 42 de camere de supraveghere care au făcut parte din proiectul cu finanţare europeană prin care a fost realizat iluminatul inteligent şi au fost montate butoanele de panică în oraş, vor fi conectate la sistemul „live cam” de pe site-ul Primăriei Braşov. Administratorul public al Braşovului, Miklos Gantz, a anunţat că operaţiunea a început încă de luni şi se va încheia vineri.


  „Înainte de conectarea celor 42 de camere la sistemul «live cam» de pe site-ul primăriei, www.brasovcity.ro, braşovenii puteau vedea imaginile surprinse de 30 de dispozitive amplasate, în special, la intersecţii. De vineri, oamenii vor avea la dispoziţie 72 de camere, iar cele care se conectează în această perioadă sunt amplasate în zone aglomerate, în pieţe sau în alte zone de risc identificate în momentul implementării proiectului european”, a precizat Miklos Gantz.

Până acum, imaginile surprinse de cele 42 de camere puteau fi văzute doar din dispeceratele Primăriei şi ale Poliţiei Locale Braşov.


   Proiectul „Modernizare integrată a sistemelor de iluminat public şi creşterea siguranţei publice din Municipiul Braşov” a beneficiat de finanţare europeană prin Programul Operaţional 2007-2013. Prin acest proiect fost realizat un sistem integrat de securitate în zonele de risc din municipiu, ce cuprinde 42 camere video de supraveghere montate pe stâlpii de iluminat stradal, împreună cu un subsistem de panică pentru apeluri de urgenţă şi suport video live constituit din 42 de echipamente de monitorizare, alarmare şi comunicare de tip butoane de panică. Tot prin proiectul amintit a fost implementat un sistem de telegestiune a sistemului de iluminat public.

Prin implementarea acestui sistem de telegestiune, Brașovul a introdus și în România conceptul de Smart City, o strategie de dezvoltare urbană, sprijinită în mare parte de mijloace tehnologice.

Imaginile redate de aceste camere video pot fi urmărite pe site-ul Primăriei Braşov - http://www.brasovcity.ro , secţiunea livecam  http://brasov-live.flashnet.ro/ .

Comentarii

Ultimă oră