Sari la conținut
brasovul-va-avea-centru-pentru-transplant-renal

Brașovul va avea Centru de Transplant renal. Doctorul Marius Neculoiu va fi seful unei echipe formată din nouă specialiști in sectia unde se vor face astfel de intervenții chirurgicale. De altfel, medicul brasovean este si cel ce a depus actele pentru ca Spitalul Județean de Urgență  Brașov sa primeasca acreditarile din partea Ministerul Sănătății și a Agenției Naționale de Transplant.

Dupa mai bine de sase luni de la depunerea documentatiilor necesare obtinerii acreditarii, Spitalul Judetean Clinic de Urgenta Brasov are unda verde pentru interventii chirurgicale ce implica transplant renal. Avizele sunt valabile cinci ani, iar doctorul Marius Neculoiu apreciaza ca anual se vor face in jur de 10 astfel de operatii, tinand cont de numarul de cazuri ce se inregistreaza, in medie la unitatea medicala brasoveana.

Asadar, sectia va functiona in cateva saptamani, dupa ce personalul medical superior va fi pregatit conform cerintelor, timp in care vor fi achizitionate aparaturile medicale de imunologie, pentru verificarea compatibilitatilor donator-acceptor. De asemenea, Centrul are mai nevoie de alte cateva dotari specifice, in valoare de 100 de mii de euro, care vor fi alocati de Ministerul Sanatatii ori de Consiliul Judetean.

Comentarii

Ultimă oră