Sari la conținut

Braşovul va avea un impresionant parc dendrologic, în cartierul Noua

brasovul-va-avea-un-impresionant-parc-dendrologic-in-cartierul-noua

Acesta va fi amenajat în cartierul Noua. „Va fi ceva deosebit, cu o posibilă dezvoltare ulterioară chiar înspre o grădină botanică”

Şeful Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt Braşov, Dan Olteanu, a anunţat că în acest an vor începe lucrările de amenajare a unui parc dendrologic în municipiul Braşov, în zona cartierului Noua. Pentru acest proiect au fost obţinute toate aprobările necesare, iar în perioada următoare va începe amenajarea terenului.


    „Va fi ceva deosebit, cu o posibilă dezvoltare ulterioară chiar înspre o grădină botanică. Vor fi alei, iar o suprafaţă de aproximativ 3,9 hectare va fi destinată doar cercetării. Acolo se vor face lucrări doar cu studenţii Facultăţii de Silvicultură. Copiii şi nepoţii noştri vor vedea ce înseamnă că plantezi 4.000 sau 2.000 de exemplare de molid pe hectar. De asemenea, vor vedea ce înseamnă să faci lucrările de îngrijire şi ce înseamnă să nu le faci. Va fi ceva foarte frumos, în care oamenii vor putea petrece câteva ore plăcute”, a precizat Dan Olteanu.

Prima etapă: extragerea a 3.398 mc de material lemnos!


    Deocamdată nu a putut fi estimată valoarea investiţiei, reprezentantul regiei explicând că „acum, în prima etapă, vom începe exploatarea arborilor pe care trebuie să îi scoatem de acolo. Este vorba de 3.398 mc de material lemnos. Vor rămâne 558 de mc.


    Ca să putem planta cele 269 de specii noi, adică 1.076 de exemplare, trebuie să facem loc. Vom scoate exemplarele rău conformate. În acest an, vom stabili amplasamentul aleilor, după care va fi extrasă masa lemnoasă, pe aceste trasee”, a declarat Olteanu.


      E demn de reamintit faptul că, recent, Regia Locală a Pădurilor a obţinut de la Ministerul Apelor şi Pădurilor şi acordul pentru amenajarea traseelor de mountain-bike de pe Masivul Postăvaru.

Comentarii

Ultimă oră