Sari la conținut
brasovul-votat-cel-mai-bun-oras-din-romania

Românii și-au ales cartierele, orașele și regiunile favorite din țară, iar zona Transilvaniei ocupă un loc fruntaș în preferințele lor.

Cel mai amplu studiu despre locuire din România, realizat conform celor zece criterii create și analizate de Storia.ro, în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research, a ajuns la final.

Studiul „Orașe și cartiere din România” a analizat, pe tot parcursul desfășurării sale, percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor în care aceștia locuiesc, având în vedere zece criterii: siguranța, costul general al vieții, facilitățile medicale, educația, calitatea aerului, curățenie, recreere, accesul la magazine și restaurante, servicii de transport și nivelul de liniște.

Astfel, românii au votat Brașovul ca fiind cel mai avantajos oraș din țară, iar Transilvania cea mai bună regiune în care ai putea locui.

Următoarele locuri de pe podium sunt ocupate de Oradea și Cluj-Napoca. Clasamentul continuă cu orașele Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timișoara, Târgu Mureș.

Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase orașe din țară sunt Alexandria, Focșani, Brăila, urmate de Călărași, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galați și Buzău.

La nivel național, cele mai avantajoase cartiere sunt Răcădău din Brașov, Cornișa din Târgu Mureș și Grigorescu din Cluj-Napoca.

Cele mai dezavantajoase cartiere, pe de altă parte, sunt Lacu Dulce din Brăila, Bereasca din Ploiești, Brâncoveanu din Alexandria, Bariera Vâlcii din Craiova, Transilvaniei din Buzău și Artego din Târgu Jiu.

Brașovenii au votat Răcădău, Centrul Civic, Scriitorilor, Schei și Noua ca fiind cele mai avantajoase cartiere din oraș.

Comentarii

Ultimă oră