Sari la conținut
bucate-pentru-pofticiosi-la-bran

Castelul Bran a fost învăluit, în week-end, de aromele îmbietoare ale bucatelor tradiţionale. Tocăniţă de viţel, iahnie de fasole, bulzul tradiţional, gulaş de viţel, borş de miel sunt doar câteva dintre bunătăţurile pe care le-au putut gusta gurmanzii la Bran, la o nouă ediţie a Festivalului Gastronomic. „Vedeta” evenimentului a fost însă berbecuţul la proţap, bine rumenit deasupra jarului. „Este preparat tradiţional, cu condimente specifice. Stă cam 5 ore şi jumătate şase ore la rumenit”, ne spune bucătarul.

Gurmanzii şi-au delectat papilele gustative şi cu tochitură de miel Dracula. „Este picantă, pentru că se adaugă nişte condimente. Practic, se căleşte carnea, se pun legumele, se adaugă condimente proaspete, suc de roşii de casă”, detaliază bucătarul.

Toate preparatele au însă un secret. „Secretul este zona noastră, zona Bran”, ne mai spune acelaşi bucătar.

La atâta carne, merg de minune şi bureţii muraţi, pe care turiştii i-au găsit din plin. Şi cum masa nu se poate încheia fără ceva dulce, pofticioşii au avut şi prăjituri specifice locului.

„Bune, naturale, de ţară. Am luat berbecuţ. O să vedem ce vom mai lua”, ne spune un turist.

„Foarte bune, ca la munte. Noi suntem din Giurgiu”, spune o altă doamnă.

„Am luat cârnăciori, mici brânză. Sunt deosebite. Noi suntem din Dobrogea”, spune o altă turistă.

Nu puteau lipsi de la eveniment brânzeturile. Brânză de burduf în coajă de brad, caş afumat, caţ dospit, au fost căutate de turişti.

„Acest festival este conceput ca un produs turistic pe care încercăm să-l promovăm. Vrem să arătăm specificul nostru, din Bran şi să facem o promovare şi a produselor din brânză”, a explicat Gheorghe Hermeneanu, primar Bran.

Comentarii

Ultimă oră