Sari la conținut

Bucureşti, Iaşi şi Braşov, cele mai poluate oraşe. Fenomenele extreme vor deveni o constantă

bucuresti-iasi-si-brasov-cele-mai-poluate-orase-fenomenele-extreme-vor-deveni-o-constanta

Ministrului Mediului, Apelor și Pădurilor, Cristiana Pașca Palmer, a vorbit luni seara, în emisiunea Prim Plan de la TVR1 moderată de Claudiu Lucaci, despre tăierile ilegale de pădure, despre poluare, despre situaţia de la Romsilva, dar şi despre Delta Văcăreşti din Capitală.

În România sunt probleme de poluare, iar cea mai gravă situaţie este în Bucureşti, Iaşi şi Braşov, iar asta a dus ţara noastră la situaţia de pre-infrigement, a declarat ministrul Mediului, luni seara, în emisiunea Prim Plan de la TVR1. Cristiana Pașca Palmer a explicat că există o limită de 35 de zile de zile pe an în care nu trebuie să depăşeşti anumiţi parametri de poluare, iar la  Braşov situaţia s-a îmbunătăţit din acest punct de vedere. Ministrul Mediului a mai spus că fenomenele meteo extreme vor deveni o constantă,  2016 va fi un an chiar mai căldurois decât 2015, iar vara se previzionează a fi una extrem de secetoasă.

Despre poluare

- Există o retea nationala de staţii monitorizare a calităţii aerului, dar unele sunt depăşite tehnologic, aşa că unele date sunt eronate.

- La nivel de Bucuresti, sunt 8 staţii, dar functionează numai două.

- Avem prevăzute resurse la buget, să reparăm aceste staţii, ca toate să dea date corecte.

- Sunt probleme de poluare a aerului, iar asta a dus România la situaţia de pre-infringement, in special pe 3 oraşe: Bucureşti, Iaşi şi Braşov.

- Comisia Europeană a monitorizat mai multe oraşe - unele dintre ele s-au conformat, mai suntem cu ele trei în probe.

- La Braşov lucrurile s-au îmbunătăţit.

- Atunci când se constată o depăşire a parametrilor, autorităţile locale sunt responabile să ia măsuri.

- E o limită de 35 de zile de zile pe an in care nu trebuie să depăşeşti anumiţi  parametri de poluare. La Braşov, suntem în regulă în acest moment.

CITEȘTE MAI MULTE PE: stiri.tvr.ro

Comentarii

Ultimă oră